ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΒΟΥΡΛΟΚΑ - Ενας ξενώνας που αξιζει να μείνετε

 Όμως οι δραστηριότητες της οικογένειας Βουρλόκα δεν σταματάνε στο εργαστήριο για το οποίο ήδη σας μίλησα (δείτε εδώ παραδοσιακά προϊόντα της χρυσούλας)! Η Χρυσούλα Σιώζου μας ενημέρωσε ότι διατηρούν και τον ξενώνα "Αρχοντικό Βουρλόκα" . 


Ενας ξενώνας με ιστορία αλλά και πραγματικό στολίδι όπως είπε. "Εδώ ήταν το αρχηγείο του οπλαρχηγού, Αρη Βελουχιώτη στα χρόνια του εμφυλίου και εμείς αγοράσαμε το κτήριο και το ανακαινίσαμε, πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε". 


Δεν μπορούσαμε να της χαλάσουμε το χατίρι και έτσι πήγαμε μαζί της μέχρι τον ξενώνα για να μας ξεναγήσει. Βεβαια δεν της συγχωρώ ότι μας ανέβασε από το απότομο καλντερίμι αφού ο ξενώνας βρίσκεται σε ύψωμα, πάνω από το κεντρικό δρόμο των Πραμάντων, που οδηγεί στην πλατεία με τις ταβέρνες και τα μαγαζιά του χωριού. Βέβαια το κατέβασμα είναι απόλαυση και σε οδηγεί απευθείας στο κέντρο. Όμως υπάρχει και ο εύκολος δρόμος που φτάνεις απευθείας στον ξενώνα με το αυτοκίνητο άνετα και χωρίς κόπο.


Η πρώτη εντύπωση φτιάνοντας στο "Αρχοντικό Βουρλόκα" είναι με λέξη "θαυμασμός" !!! Ένα υπέροχο παραδοσιακό πέτρινο κτήριο, 200 ετών, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού των Πραμάντων, με υπέροχη θέα στα βουνά.


Ο ξενώνας αποτελείται από 2 ορόφους και διαθέτει 6 δωμάτια, δίκλινα και τρίκλινα. Όλα έχουν ξύλινο πάτωμα και πέτρινους τοίχους, δοκάρια στα ταβάνια ενώ κάποια ταβάνια είναι πιο όμορφα και περίτεχνα.




Τα δωμάτια είναι μεγάλα και άνετα, τα κρεβάτια έχουν στρώματα Cocomat, διαθέτουν θέρμανση, κλιματισμό, τζάκι, τηλεόραση , μίνι-μπαρ και μεγάλα παράθυρα με θεά στα βουνά.


Τα μπάνια είναι τεράστια με μπανιέρα, υδρομασάζ, επώνυμα προϊόντα περιποίησης, παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών.


Υπάρχει αίθουσα όπου προφέρεται πρωινό σε μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα ενώ ακριβώς απ΄ έξω υπάρχει μια όμορφη πετρόκτιστη αυλή με λουλούδια, που μπορείς να καθίσεις και να απολύσεις τον καφέ σου, όλες τις ώρες τις ημέρας.


Βλέποντας τα δωμάτια καταλαβαίνεις αμέσως το μεράκι και την αγάπη αυτών που τα δημιουργήσαν προσπαθώντας να διατηρήσουν το παραδοσιακό ύφος του ξενώνα με τις σύγχρονες ανέσεις.


Η Χρυσούλα μας μίλησε για τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια που πήγαν πίσω λόγω της υγειονομικής κρίσης, εμείς της ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και όταν βρεθούμε ξανά εκεί να έχουν γίνει τα όνειρα της, πραγματικοτητα και να τα απολαύσουμε. 

“Το Αρχοντικό Βουρλόκα” είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας 5 αστέρων που σίγουρα αξιζει ο καθένας μας να μείνει και να απολαύσει !

Αρχοντικό Βουρλόκα
Πράμαντα, Τζουμέρκα
Νομός Ιωαννίνων
Τ. 26590 62087
κ. 6973 740901

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι μας στην Ήπειρο μπορείτε να βρείτε στο blog μας ή να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα μας στο fb Trips and dreams by Mary και στο insta 












TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου