ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!

 Στον κεντρικό δρόμο, στα Πράμαντα, των Ιωαννίνων, λίγο πριν φθάσεις στην πλατεία θα βρεις ένα κατάστημα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η κρεμασμένη πινακίδα, έξω από το κατάστημα "Παραδοσιακά προϊόντα της Χρυσούλας" θα σε προσελκύσει και σίγουρα θα θέλεις να κάνεις μια στάση.


Εκεί λοιπόν θα σε υποδεχθεί η χαμογελαστή Χρυσούλα αλλά και όλη την οικογένεια της, η οικογένεια Βουρλόκα, αφού πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, όπου όλοι μαζί μαμά, μπαμπάς και τα 2 παιδιά τους, βοηθάνε στο παραδοσιακό εργαστήριο για την παρασκευή και τυποποίηση των εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων.


Χρησιμοποιώντας αυθεντικές συνταγές που κληρονομήσαν από τους μεγαλύτερους της οικογένειας και ανθρώπους της περιοχής όπως μας είπε ο κ. Βουρλόκας και χρησιμοποιώντας αγνά ντόπια υλικά, πρόβειο γάλα από ζώα που εκτρέφουν οι ίδιοι, φρέσκα αυγά, σιτάρι, λαχανικά, φρούτα αλλά και πολύ όρεξη και μεράκι για ότι παρασκευάζουν, καταφέρνουν να φτιάχνουν χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα που όταν τα δοκιμάσεις καταλαβαίνεις την διαφορά στην γεύση και την ποιότητα.



Επισκεφθήκαμε το εργαστήριο και συσκευαστήριο της επιχείρησης, μιλήσαμε μαζί τους αλλά και με τους υπαλλήλους για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων και καταλάβαμε ότι δημιουργούν με αγάπη υπέροχα προϊόντα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, με σεβασμό προς τον καταναλωτή.



Γευτήκαμε υπέροχο γλυκό περγαμόντο, σαν κέρασμα για το καλωσόρισμα στον χώρο τους και φυσικά δεν αντισταθήκαμε να ψωνίσουμε ζυμαρικά που θα γεμίσουν τα ντουλάπια και τα πιάτα μας για να μας θυμίζουν τις όμορφες ημέρες και τις εμπειρίες μας στα Τζουμέρκα.

ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ

Τραχανά γλυκό και ξινό, βλάχικο τραχανά αλλά και με τσουκνίδα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Από τα ζυμαρικά, μακαρόνια και λιγκουίνι, χυλοπίτες με διάφορες γεύσεις, ταλιατέλες και λαζάνια, κριθαράκι, χυλοπιτάκια.



Σάλτσες ντομάτας με διάφορες γεύσεις (σκέτη, με κρεμμύδι, με βασιλικό, πικάντικη κρασάτη, με μανιτάρια) 
Μέλι (βελανιδιάς, ελάτης, κούμαρο, ανθόμελο, πεύκο, ρείκι, δάσους)
Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, με φρέσκα φρούτα 
Λικέρ με φρουτένιες γεύσεις (ρόδι, αρώνια, λεμόνι, βύσσινο, κεράσι, φραγκοστάφυλο κ.α.) και τσίπουρο. 
Προϊόντα από κράνο (μαρμελάδα και λικέρ) ένα φρούτο από δένδρα των βουνών με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό του ανθρώπου.
Ρίγανη, αρωματικά φυτά και βότανα από τα βουνά των Τζουμέρκων



TIP
Αν βρείτε το κατάστημα κλειστά μην απελπίζεστε, υπάρχει ένα κουδούνι στον τοίχο, χτυπήστε το και κάποιος θα κατεβεί από τον επάνω όροφο, να σας εξυπηρετήσει.

Τα Παραδοσιακά προϊόντα της Χρυσούλας θα τα βρείτε στον Πράμαντα Ιωαννίνων 
Traditional Products by Chryssoula - Pramanta Ioanninon
τηλέφωνο 26590-62087

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι μας στην Ήπειρο μπορείτε να βρείτε στο blog μας ή να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα μας στο fb Trips and dreams by Mary και στο insta 


TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου