Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ.....

8 του Μάρτη σήμερα, γιορτάζουν οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ όλου του κόσμου.
Αφιερωμένη στις γυναίκες της Αργεντινής, η πεζογέφυρα (Puente de la Mujer), στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Σχεδιασμένη από τον  του Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, βρίσκεται σε μια καινούργια και μοντέρνα συνοικία, στο Puerto Madero. Από κάτω περνάει ο ποταμός   Rio de la Plata.




Η γέφυρα αντιπροσωπεύει την εικόνα ενός ζευγαριού που χορεύει τάνγκο, ο χορευτής "αν υπήρχε" θα ήταν η ευθεία σιλουέτα, ενώ η χορεύτρια είναι αυτή που γέρνει!


Το συνολικό της μήκος της γέφυρας είναι 170 μέτρα και το πλάτος της 6,20 μέτρα, άρχισε να κατασκευάζεται το 1998 ενώ δόθηκε σε κυκλοφορία για τους πεζούς το 2001. Η γέφυρα σηκώνεται ώστε να διέρχονται τα μεγάλα πλοία.
Παρόμοια  γέφυρα βρίσκεται στην Σεβίλλη η Γέφυρα Αλαμίγιο (puente del Alamillo) πάνω από τον ποταμό Γκουανταλκιβίρ, φυσικά σχεδιαστής ο ίδιος, ο Καλατράβα.
Τριγύρω στην περιοχή υπάρχουν πολλοί δρόμοι που τα ονόματά τους είναι αφιερωμένα στις γυναίκες.


Το Puerto Madero είναι η μοντέρνα περιοχή του Buenos Aires που αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια. Εδώ ήταν το παλιό λιμάνι, με τις αποβάθρες και τις αποθήκες του, μια περιοχή που για πολλά χρόνια ήταν υποβαθμισμένη . 




Τις δεκαετίες του 1980-90 όμως άρχισε η αναβάθμιση της περιοχής και σήμερα λειτουργούν μεγάλα ξενοδοχεία, γραφεία, έδρες μεγάλων εταιριών και  πολυτελείς κατοικίες. Έγιναν σημαντικά έργα και σήμερα υπάρχει ποιότητα, έντονη ζωή και θεωρείται μια από τις ακριβείς περιοχές της πόλης .





Πολλές από τις αποθήκες μετατράπηκαν σε καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφους, ρεστοράν, καφέ και μπαρ.



Είναι μια ασφαλής περιοχή όπου μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου να καθίσεις και να απολαύσεις ένα γεύμα με θαλασσινά ή κρέατα Αργεντινής, ένα ποτό μια μπύρα με συνοδεία τα πεντανόστιμα και πικάντικα κιμαδοπιτάκια (εμπανάδας) της Αργεντινής, που δοκιμάσαμε και εμείς απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι και  την καλύτερη θέα στην Γέφυρα των Γυναικών και τον Rio de la Plata, ένα μεσημέρι του Νοέμβρη του 2015 που η θερμοκρασία στην πόλη άγγιζε τους 42 βαθμούς Κελσίου.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου