THINGS TO SEE AND DO IN SIEM REΑP-CAMBODIA


Σήμερα αποχαιρετάμε το Βιετνάμ και τους φίλους που δεν θα συνεχίσουν μαζί μας στην Καμπότζη, αλλά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες. Επιτέλους φτάνει και η σειρά μου στο γκισέ για το check in, όπου με περιμένει μια έκπληξη!!!! Παραδίδω βαλίτσα, ζυγίζω χειραποσκευή και η υπάλληλος χωρίς να μιλάει με το διαβατήριο μου στο χέρι της, χτυπάει και ξαναχτυπάει στο κομπιούτερ και τελικά μου παραδίδει το διαβατήριο, την κάρτα επιβίβασης και μια κάρτα για το lotus lounge ho chi minh airport !!!!ενώ με ενημερώνει ότι θα ταξιδέψω στην Business Class για το SIEM REΑP της Καμπότζης με μια βαλίτσα και μια χειραποσκευή, μου κολλάει και ένα αυτοκόλλητο στην μπλούζα, μου χαμογελάει επιτέλους εγκάρδια και μου εύχεται καλό ταξίδι!
Γα να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι έγινε πήρα τα χαρτιά μου και είπα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου πρόσφεραν! Εγώ πάντως 
Business Class στο αεροπλάνο δεν έκλεισα!!!!

Δεν έχασα χρόνο, η πτήση ήταν σε 2 ώρες και έτσι ανέβηκα στο Lotus Lounge του αεροδρομίου, για να απολαύσω μια ακόμη βιετναμέζικη σούπα αλλά να φάω και γλυκάκια και να πιω χυμό λίτσι, ευτυχώς γιατί κατά την διάρκεια της πτήσης, παρά την προσφορά για την Business Class, δεν μας πρόσφεραν ούτε ένα ποτήρι νερό!!! τι κακό και αυτό με τις αεροπορικές, τέτοια τσιγκουνιά πια !!!! Η πτήση από την Σαϊγκόν, που βρίσκεται στο νότιο Βιετνάμ μέχρι το SIEM REΑP στο Βόρειο τμήμα της Καμπότζης διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, καθισμένη στα άνετα καθίσματα του αεροπλάνου της Camdodia Angkor air, δίπλα στο παράθυρο παρατηρώ πως η Καμπότζη είναι μια χώρα με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά.

Ο ποταμός Μεκόνγκ διαρρέει την χώρα και μαζί με την Τοnle Sap, την μεγάλη λίμνη, είναι πηγές ζωής για τους ανθρώπους αυτών των περιοχών αφού γύρω γύρω αναπτύσσονται πολιτισμοί, το νερό βοηθάει στις καλλιέργειες, δίνει τροφή στους κατοίκους, υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ψαριών αλλά τα νερά συμβάλλουν κυρίως στην ανάπτυξη του εμπορίου και στην μετακίνηση των εμπορευμάτων.

Μετά από μια υπέροχη πτήση πάνω από την λίμνη, φτάνουμε στο SIEM REAP, την πόλη που θα μας οδηγήσει στο Angkor Wat, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του ταξιδιού μας.



Στο αεροδρόμιο SIEM REΑP, βγάλαμε επί τόπου την Visa προκειμένου να μας επιτραπεί η είσοδος στην χώρα της Καμπότζης. Μια διαδικασία χρονοβόρα, αφού όσοι έρχονται στην χώρα, πρέπει να κάνουν το ίδιο και ίσως εκείνη την ώρα έφτασαν πολλά αεροπλάνα μαζί, πλήθη κόσμου έρχονται μέχρι εδώ για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό θαύμα του κόσμου που φτιάχτηκε από ανθρώπινα χέρια. Για το Angkor Wat σας μιλάω, για το οποίο θα έχουμε ειδική ανάρτηση.




Η Visa Καμπότζης στοιχίζει περίπου 20 $ αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχεις έτοιμα τα δικαιολογητικά - έντυπα με τα στοιχεία σου μια φωτογραφία και το διαβατήριο να τα παραδόσεις στο αρμόδιο γραφείο, στο αεροδρόμιο και μετά από λίγο να παραλάβεις το διαβατήριο με το πολυπόθητο χαρτάκι, δες εδώ περισσότερα www.cambodiaimmigration.org

Το αεροδρόμιο από την πόλη απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα.

Τι θα δεις και τι θα κάνεις στο SIEM REAP



To SIEM REΑP, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης, πρωτεύουσα της επαρχίας SIEM REΑP, βρίσκεται στο Β. Δ. τμήμα της χώρας και έγινε γνωστή επειδή αποτελεί την πύλη εισόδου για το Angkor.

Πλήθη τουριστών, κάτι που διαπιστώσαμε ήδη στο αεροδρόμιο, την επιλέγουν για να περάσουν μερικά βράδια,στην ουσία, προκείμενου να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στους ναούς Αngkor.

Η πόλη δεν έχει να επιδείξει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα, αφού δίπλα της είναι το ένα και μοναδικό σύμπλεγμα ναών, στον κόσμο το Αngkor.

Είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία, που στην ουσία χρησιμεύουν μόνο να ξεκουραστείς μετά την κούραση της ημέρας αλλά έχει και νυχτερινή ζωή για όσους αντέχουν .

Αφού τακτοποιηθείς στο hotel, στο hostel ή όπου έχεις επιλέξει να μείνεις (θα βρεις στους γνωστούς ιστοτόπους καταλύματα με πολύ οικονομικές τιμές), φόρεσε άνετα ρούχα και παπούτσια και ξεκίνα να ανακαλύψεις την πόλη .

Μπορείς να την περπατήσεις με τα πόδια πολύ εύκολα και με οδηγό ένα παραδοσιακό χάρτη ή το gps σου.

Αν βαριέσαι το περπάτημα, νοίκιασε ένα ποδήλατο ή αν αισθάνεσαι κουρασμένος νοίκιασε ένα moto-taxi, θα βρεις πολλά και οι moto-ταξιτζήδες, είναι πρόθυμοι έναντι λίγων δολαρίων, αφού κάνεις το σχετικό παζάρι, να σε πάνε όπου θέλεις.



Αν πάλι δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, περιορίσου στο spa του ξενοδοχείου ή σε ένα massage shop, υπάρχουν πολλά και παντού, αρκεί να είναι καθαρό και αφέσου στα μαγικά χέρια του μασέρ, γιατί από την επόμενη μέρα σε περιμένει το τρέξιμο από ναό σε ναό , σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, μέσα στην ζούγκλα !!!! Μπορείς να κάνεις μασάζ και κάθε μέρα αν σε κάνει να αισθάνεσαι ξεκούραστος,το κόστος είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την χώρα μας.

Πρώτη στάση στην παλιά αγορά (PSAH CHAS -OLD MARKET) της πόλης με τα πολλά καταστήματα με τουριστικά σουβενίρ, μεγάλη ποικιλία σε ρούχα και σακίδια, μπορείτε να αγοράσετε ρούχα, τσάντες και βαλίτσες για τα ταξίδια σας σε φτηνές τιμές μετά από τα σχετικά παζάρια.





Αυτή η αγορά προορίζεται κυρίως για τους ντόπιους, γιαυτό εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία φρούτων και τροφίμων και αξίζει να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας.





Αγοράστε αν θέλετε να καταναλώσετε κάτι από αυτά, τις μέρες που θα μείνετε εδώ.Τις τιμές κυρίως για τα μπαχαρικά και το μαύρο πιπέρι που θέλησα να αγοράσω, γιατί οι πληροφορίες έλεγαν ότι το πιπέρι της Καμπότζης είναι από τα καλύτερα και είχα μια παραγγελία από φίλη, τις βρήκα πανάκριβες και δεν πήρα τίποτα τελικά.



Συνεχίστε, τον δρόμο, αν είναι μετά τις 6 το απόγευμα γιατί τότε ανοίγει η Night market, προς την φωτισμένη γέφυρα του ποταμού Siep που διαρρέει την πόλη. Εδώ θα βρείτε πολλά καταστήματα με σουβενίρ, ρούχα, παπούτσια, χειροποίητα κοσμήματα καλής αλλά και κακής ποιότητας και πολλά παραδοσιακά διακοσμητικά. Εδώ μπορείτε να τσιμπήσετε και να δοκιμάσετε γεύσεις της Καμπότζης και γιατί όχι δοκιμάστε streetfood, μην φοβηθείτε, απολαύστε το.




Προσωπικά προτίμησα ένα foot massage, μια ευγενική κοπέλα για μια ολόκληρη ώρα, με 5 ευρώ, μου έκανε μασάζ στα πόδια και με τις κατάλληλες κινήσεις μου πήρε τους πόνους μετά από μια εξαντλητική ημέρα στους ναούς. Όταν σηκώθηκα νόμιζα ότι έβγαλα φτερά στα πόδια μου και ήμουν έτοιμη για συνέχεια....



Εφ΄ όσον μένετε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες, να σας υπενθυμίσω ότι είναι καλό να δίνετε πουρμπουάρ, γιατί από αυτά ζουν, οι μισθοί τους είναι μισθοί πείνας. Μην ξεχνάτε ότι και η Καμπότζη είναι μια πολύ φτωχή χώρα.

Μην ξεχαστείτε στην αγορά γιατί πριν τα μεσάνυχτα, αρχίζουν να κατεβάζουν τα ρολά.



Γυρίστε πίσω στα στενά της παλιάς αγοράς και θα συναντήσετε την Pub Street,




θεωρείται must see μια βόλτα εδώ, θα δεις πολύχρωμα φώτα και επιγραφές, δυνατή μουσική, πολλές Pub, μπαρ αλλά και υπαίθρια μπαρ και πάγκους με extreem!!! food street, κατσαρίδες, φιδάκια κλπ 
όπου συνωστίζονται ντόπιοι και τουρίστες για να διασκεδάσουν.










Δοκίμασε χυμούς από εξωτικά φρούτα, μπύρες και coctails και αν αντέχεις συνέχισε την διασκέδαση μέχρι αργά!!!

Παρακολουθήστε μια παράσταση παραδοσιακών χορών APSARA.



Επιλέξαμε ένα τοπικό εστιατόριο για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και να παρακολουθήσουμε και την παράσταση. Την ίδια ιδέα βέβαια είχαν και άλλοι τουρίστες -ταξιδιώτες .Στον χώρο πάρα τον πολύ κόσμο, επικρατούσε τάξη και σχετική ησυχία και έτσι ικανοποιήσαμε τον ουρανίσκο μας, με μια σειρά τοπικών και γευστικών πιάτων αλλά και τα μάτια μας με την παράσταση που είδαμε.



Ο χορός Apsara είναι ένας παλιός παραδοσιακός χορός Χμερ και ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της Καμπότζης.
Ένας παραδοσιακός χορός Apsara απεικονίζει συνήθως μια ιστορία για την καθημερινή ζωή της Καμπότζης ή ένα ιστορικό γεγονός. Οι περισσότεροι από τους χορούς βρίσκουν την προέλευσή τους τον 18ο έως τον 20ό αιώνα, καθώς πολλοί από τους βασιλείς της περιόδου Angkor υποστήριζαν αυτήν την τέχνη του χορού.


Υπάρχουν τέσσερις τύποι παραδοσιακού χορού:

Κλασικός Χορός

Ο κλασικός χορός είναι γνωστός για τις τοξωτές πλάτες, πόδια και χέρια. Οι χορευτές κάνουν αργές και ελαφρές κινήσεις φωτός. Φορούν παραδοσιακά ρούχα Χμερ και έχουν μια όμορφη εμφάνιση. Ο κλασικός χορός παρουσιάζει συνήθως μια ιστορία της αρχαίας περιόδου Angkor.

Λαϊκοί χοροί

Ο Λαϊκός Χορός εκτελείται συνήθως κατά τις γιορτές και τις αργίες. Εμφανίζει ένα συγκεκριμένο τελετουργικό και συχνά εμπνέεται από σκηνές από την ύπαιθρο. Οι δημοφιλείς χοροί είναι ο Χορός της Καλής Συγκομιδής και ο Ρομαντικός Χορός Αλιείας .

Σκιώδες Θέατρο Κουκλοθέατρου

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη του Θεάτρου Κουκλοθέατρου Σκιά.

Το Sbek Thom παρουσιάζει ιστορίες του Reamker , ενός παραδοσιακού επικού ποιήματος.

Το Sbeik εμφανίζει ήρωες, αγάπη και ιστορίες μάχης.

Και στις δύο μορφές, η ιστορία απεικονίζεται, μετακινώντας σιλουέτες ή σκιές σε μια μεγάλη λευκή οθόνη. Το φαινόμενο σιλουέτας δημιουργείται από τις μαριονέτες που συγκρατούνται και μετακινούνται πίσω από την οθόνη και μπροστά από ένα φως.

Lakhon Khol

Ο Lakhon Khol είναι ένα μάσκα - χορευτικό θέατρο, που απεικονίζει ιστορίες του Reamker. Στις περισσότερες από αυτές τις παραστάσεις οι ηθοποιοί φορούν αρχαίες μάσκες και εκτελούν μια σκηνή μάχης.

Την βρήκα ενδιαφέρουσα σαν παράσταση και σας την συνιστώ. Αν θέλετε να πάτε και εσείς, πατήστε εδώ http://www.crystalangkor.com/

Συμβουλή, φροντίστε να κάνετε κράτηση έγκαιρα.

Απαραίτητη η επίσκεψη στο Artisans Angkor

http://www.artisansdangkor.com/,



Πρόκειται για μια εταιρεία της Καμπότζης που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για να βοηθήσει τους νέους αγροτικούς πληθυσμούς να βρουν δουλειά κοντά στο χωριό τους. Αποτελεί την αφετηρία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που στοχεύει στην παροχή επαγγελματικών δεξιοτήτων σε κοινότητες με περιορισμένες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Διαθέτει 48 εργαστήρια που λειτουργούν σε 12 τοποθεσίες που βρίσκονται στην επαρχία Siem Reap και προσφέρουν απασχόληση σε περισσότερους από 1100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 800 τεχνιτών. Με τα χρόνια, οι καλλιτέχνες Angkor έχουν γίνει μια πραγματική βιτρίνα των χειροτεχνιών των Χμερ για τα μεταξωτά υφάσματα, την πέτρα και την ξυλογλυπτική, το λακάρισμα, το επιχρύσωση, την κεραμική, την επιμετάλλωση με ασήμι, τη ζωγραφική μετάξι και κοσμήματα.





Περιηγηθείτε στα εργαστήρια και πριν την έξοδο επισκεφτείτε την μπουτίκ της εταιρίας. Ξεχώρισα τα μεταξωτά υφάσματα σε ρούχα, πασμίνες, μαξιλάρια και ριχτάρια και άλλες κατασκευές και αντικείμενα αρίστης αισθητικής και ποιότητας. Μην περιμένετε να βρείτε εδώ τις φτηνές απομιμήσεις και τιμές, όπως συνηθίσατε να βρίσκεται στις υπαίθριες αγορές, είναι ακριβότερα αλλά σίγουρα καλύτερης ποιότητας.



Αγόρασα λάδι καρύδας και ένα σπρέι για τα κουνούπια, απαραίτητο αυτές τις μέρες που θα μείνετε στην περιοχή!

Αν βαρεθήκατε στην μπουτίκ μπορείτε να περιμένετε την παρέα σας στον κήπο και να πιείτε έναν καφέ ή ένα τσάι.



Αν είστε από αυτούς που θέλουν να τα βλέπουν όλα μπορείτε να επισκεφτείτε και τα μουσεία της περιοχής (πληροφορίες για τα μουσεία είναι από την Wikipedia, διότι δεν πρόλαβα να τα επισκεφτώ, απλά τα αναφέρω μήπως κάποιος ενδιαφέρεται και τα βάλει και αυτά στον ελεύθερο χρόνο του )

Το Πολεμικό Μουσείο Καμπότζης-War Museum Cambodia
http://www.warmuseumcambodia.com/

Το Πολεμικό Μουσείο της Καμπότζης καλύπτει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες του 20ού αιώνα, όταν οι Ερυθροί Χμερ δραστηριοποιούνταν στην Καμπότζη.

Μπορείς να δεις μια μεγάλη γκάμα οχημάτων, πυροβολικού, όπλων, ναρκών και εξοπλισμού . Το μουσείο χρησιμοποιεί για ξεναγούς ανθρώπους που είναι βετεράνοι πολέμου που πολέμησαν για τον στρατό της Καμπότζης, τον Κόκκινο των Χμερ ή τον στρατό του Βιετνάμ.

The Cambodia Landmine Museum and Relief Center-Το Μουσείο Χερσαίων Ναρκών της Καμπότζης και το Κέντρο Αρωγής http://www.cambodialandminemuseum.org/

Το Landmine Museum προσφέρει στους τουρίστες και στους Καμποτζιανούς την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νάρκες ξηράς, να καταλάβουν πώς λειτουργούν και τι μπορούν να κάνουν για να απαλλαγούν από αυτές αφού η Καμπότζη είναι οι χώρα με τις περισσότερες ενεργές νάρκες. Βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια του Siem Reap (30 λεπτά με tuk tuk), μόλις 7 χιλιόμετρα νότια του συγκροτήματος Temple Banteay Srey στο Εθνικό Πάρκο Angkor.

Το Εθνικό Μουσείο Angkor
http://www.angkornationalmuseum.com/http://www.angkornationalmuseum.com/,άνοιξε στις 12 Νοεμβρίου 2007, προσφέρει στους επισκέπτες μια καλύτερη κατανόηση των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής. Παρουσιάζεται η χρυσή εποχή του βασιλείου των Χμερ. Το μουσείο καλύπτει την ιστορία, τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά των Χμερ σε οκτώ γκαλερί.

ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΟΝΛΕ ΣΑΠ



Περίπου 15 χιλιόμετρα, έξω από τη πόλη της SIEM REΑP, μπορείς να βρεθείς εύκολα με λεωφορείο ή με ένα moto-taxi για να κάνεις μια βαρκάδα στην λίμνη Τονλε Σαπ, εάν βέβαια η στάθμη του νερού το επιτρέπει, ώστε να δεις τις πλωτές πολιτείες και τους οικισμούς πάνω στις όχθες που αναπτύχθηκαν εδώ, από μετανάστες, κυρίως Βιετναμέζους, των γύρω περιοχών και κρατών. Για την βαρκάδα, καλό είναι να κάνεις παζάρια, εφόσον δεν πας οργανωμένα με κάποιο γραφείο γιατί οι τιμές διαφέρουν, άκουσα ότι κυμαίνονται από 30-50 ευρώ για το ζευγάρι.



Στην λίμνη κατοικούν σήμερα περίπου 1.000.000 Βιετναμέζοι οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται σαν πολίτες της Καμπότζης, δεν έχουν χαρτιά και δεν έχουν καμία πρόνοια από το κράτος.

Οι Βιετναμέζοι βρέθηκαν εδώ κατά την διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας 1863 – 1953, όταν τους μετέφεραν οι Γάλλοι στην Καμπότζη, για να στελεχώσουν διοικητικές θέσεις και να εργαστούν ως αγρότες.

Έστησαν τις ζωές τους εδώ, όμως αργότερα, όταν το 1974 ανέλαβαν την εξουσία οι Ερυθροί Χμερ, έχοντας μίσος εναντίον των Βιετναμέζων τους επιτέθηκαν βίαια και τους εξόρισαν πίσω στο Βιετνάμ.

Οι Βιετναμέζοι, προκειμένου να γλυτώσουν από τις σφαγές των Χμερ, δεν κατάφεραν να πάρουν μαζί τους, τίποτε ούτε καν τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυε ότι ήταν μέχρι τότε,πολίτες της Καμπότζης. Φυσικά στην πορεία δεν είχαν καλύτερη τύχη και από τους Βιετναμέζους οι οποίοι δεν τους δέχτηκαν και ζούσαν σαν μετανάστες στα σύνορα των 2 χωρών. Όταν το 1979 έγινε η εισβολή του βιετναμέζικου στρατού και έδωσε τέλος στη διακυβέρνηση των Κόκκινων Χμερ, επέστρεψαν άλλα θεωρήθηκαν μετανάστες και έμειναν χωρίς στέγη, αφού δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι έζησαν εκεί οι πρόγονοι τους αλλά και οι ίδιοι. Δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, αφού δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία είχαν καταστραφεί, αλλά ούτε και να αγοράσουν σπίτια και γη και έτσι θεωρήθηκαν, μετανάστες και άστεγοι.





Επέλεξαν την λίμνη Τόνλε Σαπ, για την διαμονή τους και για να λύσουν και το θέμα της διατροφής τους και έτσι αναπτύχθηκαν οι οικισμοί στις όχθες της. Η Λίμνη είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το 1997 την ανακήρυξε η UNESCO προστατευόμενη βιόσφαιρα. Αποδημητικά πουλιά και πάνω από 1.300 είδη ψαριών ζουν εκεί.



Στην βαρκάδα μπορείς να δεις τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τα φτωχικά σπίτια τους που είναι χτισμένα επάνω στα νερά της λίμνης, σε πάσσαλους που το ύψος μέχρι φτάνει μέχρι και 4 μέτρα και όταν τα νερά της λίμνης ανεβαίνουν, φτάνουν έως και 10 μέτρα βάθος (εποχή των Μουσώνων), γίνονται πλωτά και επιπλέουν. Εδώ θα δεις τα πλωτά καταστήματα, το σχολείο τους, το νοσοκομείο, την εκκλησία αλλά και καθημερινές στιγμές εργασίας και χαλάρωσης των οικογενειών .



Κάθε σπίτι έχει τη δικιά του βάρκα με την οποία γίνονται οι μετακινήσεις της οικογένειας αλλά και των εμπορευμάτων.



Βολέψου στην θέση σου, μέσα στην βάρκα, φόρεσε και το σωσίβιο καλού κακού και αν είσαι τυχερός μπορεί ο μικρότερος βαρκάρης να σου κάνει μασάζ στην πλάτη και τον αυχένα (μην ξεχάσεις να του δώσεις κάτι, για την υπηρεσία που σου προσφέρει), όπως περνάς και βλέπεις την ζωή αυτών των ανθρώπων, που μόνο εύκολη δεν είναι αλλά μόλις σε δουν θα αφήσουν τις δουλειές τους, θα σου χαμογελάσουν και θα σε χαιρετίσουν. Άσε το μυαλό σου να τρέξει, κανε συγκρίσεις και απόλαυσε αυτό που προσφέρει η στιγμή και μην ξεχνάς από πόσο μακρυά ήρθες ως εδώ και πόσο τυχερός είσαι .....

Αυτά για την λίμνη, γιατί μόνο αν τα δεις καταλαβαίνεις τα καλά και τα άσχημα .



Με βάση την SIEM REΑP θα κάνουμε τις επισκέψεις μας στο ναιστικό συγκρότημα του ΑΝGKOR για το οποίο θα κάνω ιδιαίτερη ανάρτηση, γιατί είναι από μόνο του, ΜΟΝΑΔΙΚΟ και θέλω να σας το δείξω μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό με πολλές εικόνες και πληροφορίες.

Μέχρι το επόμενο άρθρο για το ΑΝKGOR φιλάκια.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου