ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΒΙΕΤΝΑΜ

Tην ημέρα που επισκεφτήκαμε τον Ha Long Bay (σας έχω μιλήσει εδώ https://maria-tsil.blogspot.gr/2017/11/1-ha-long-bay.html ) πριν φτάσουμε κάναμε μια στάση σε ένα εργαστήριο, όπου άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκευάζουν πραγματικά έργα τέχνης!



Το εργαστήριο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996, με σκοπό την παροχή επαγγελματικής κατάρτισης και θέσεων εργασίας και την ενεργοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες από τον κ. Doan Xuan Tiep. Έχει την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των πελατών που επισκέπτονται την εταιρεία .

Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν και διαθέτουν τα έργα τους στα καταστήματα που υπάρχουν στον χώρο της έκθεσης, όπως κεντήματα, ρούχα, πίνακες και άλλα αντικείμενα από λάκα, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα είδη.



Τα προϊόντα, τα οποία παράγονται από τα επιδέξια χέρια ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι άξια θαυμασμού και εκτιμούνται ανάλογα από τους πελάτες που προέρχονται από όλο τον κόσμο και σταματούν εδώ για να τα θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν. Προϊόντα στέλνονται σ όλο τον κόσμο, σύμφωνα τους πίνακες που είναι αναρτημένοι στην είσοδο και δείχνουν το κόστος μεταφοράς. Κάπου εκεί διέκρινα και την Ελλάδα.



Εντυπωσιάστηκα από τους πίνακες που στην αρχή νομίζεις ότι είναι ζωγραφισμένοι, αλλά όταν τους παρατηρείς καλύτερα, καταλαβαίνεις ότι είναι κεντημένοι στο χέρι, με υπέροχα χρώματα και σχέδια και πολύ λεπτομέρεια. Μπορείς να δεις από κοντά τους ανθρώπους που τα κεντάνε και να μιλήσεις μαζί τους .



Απαγορεύεται να φωτογραφήσεις τα έργα τους, γιατί φοβούνται τις αντιγραφές όπως μου είπε η υπεύθυνη, αλλά μπορείς να πάρεις φωτογραφίες στο εργαστήριο την ώρα που δουλεύουν. Μπορείς να αγοράσεις αν θέλεις κάποιο πίνακα. Οι τιμές τους είναι λίγο αλμυρές, ένας μικρός πίνακας που μου άρεσε είχε 60$ και οι τιμές ανεβαίνουν ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο.

Μπορείς να βρεις τα ίδια σχέδια, στις υπαίθριες αγορές, είναι όμως αντίγραφα, δεν είναι χειροποίητα είναι μηχανής σε πολύ χαμηλότερες όμως τιμές και ποιότητα .

Αγοράζοντας από το εργαστήριο, ενισχύεις τα άτομα με κινητικά προβλήματα να συνεχίσουν το έργο τους και ανταμείβεις την προσπάθειά τους .

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου