ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΒΙΕΤΝΑΜ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ) ΛΕΜΕ ΝΑΙ!!!!!!!


Άλλο ένα ταξίδι που ονειρεύτηκα στη ζωή μου έγινε πραγματικότητα και έφτασε στο τέλος του!



Ένα μεγάλο και δύσκολο σε κάποια σημεία, ταξίδι τέλειωσε και να που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, αφού ταξιδέψαμε σε 2 χώρες, το Βιετνάμ και την Καμπότζη, διασχίζοντας από τον βορρά μέχρι τον νότο με λεωφορεία και αεροπλάνα, 2 χώρες πολύ φτωχές αλλά με κόσμο που χαμογελάει ακόμη, με απίθανη φυσική ομορφιά, πολλά και όμορφα τοπία, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες και εξωτικές ακτές με λευκή άμμο και φοίνικες, βουνά και περίεργους σχηματισμούς βράχων, σπήλαια, αλλά γνωρίσαμε και τα πιο σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης ιστορίας τους. 




Είδαμε τις φτωχικές κατοικίες των κάτοικων μέσα στην λάσπη, τα ποτάμια και τις λίμνες, χτισμένα πάνω σε πασσάλους στο νερό, που προσπαθούν να επιβιώσουν από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και να βγάλουν τα προς το ζειν αλλά είδαμε και τα καινούργια και πανέμορφα σπίτια και τα παλάτια των λίγων και δυνατών.



Βρεθήκαμε εκεί 21 άτομα, χωρίς να γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι περισσότεροι από πριν και δέσαμε τόσο καλά που κάναμε μια όμορφη παρέα, γελάσαμε, είπαμε αστεία, διασκεδάσαμε, προβληματιστήκαμε, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον όταν υπήρξε ανάγκη. Και οι 21 επιστρέψαμε σώοι και αβλαβείς με τις καλύτερες εντυπώσεις και με υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούμε σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη.



Κάναμε 10 πτήσεις για να φτάσουμε άλλα και να γνωρίσουμε τις χώρες, χωρίς κανένα πρόβλημα και με ασφάλεια.



Βρεθήκαμε εκεί την καλύτερη εποχή του χρόνου από άποψη καιρικών συνθηκών, τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, βιώσαμε την ζέστη και την υγρασία των τροπικών περιοχών της Ασίας αλλά είχαμε και λίγες βροχούλες, προεόρτια όπως αποδείχθηκε, του τρομερού τυφώνα που πέρασε από τις παράκτιες περιοχές του Βιετνάμ με πολλές φυσικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες στην περιοχή της Ντα Νάγκ που εκείνες τις μέρες ετοιμαζόταν για την Οικονομική Σύνοδο APEC με την συμμετοχή του Τράμπ και του Πούτιν. Ο τυφώνας δεν μας επηρέασε γιατί εμείς ήδη είχαμε κατέβει με ασφάλεια στον Νότο της χώρας.



Γευτήκαμε την κουζίνα των περιοχών, σε πολυτελή εστιατόρια αλλά και στους δρόμους και τις νυχτερινές αγορές της πόλης, θα ομολογήσω ήταν τέλεια, γνωρίσαμε τους παραδοσιακούς τους χορούς, το θέατρο με τις μαριονέτες στο νερό και τα έθιμά τους, κάναμε βόλτες με σαμπάνς τις παραδοσιακές τους βάρκες, με πλοιάρια, με τα ποδήλατα-ταξί, μπλεχτήκαμε ανάμεσα στους ντόπιους και τα εκατομμύρια μηχανάκια τους, ήπιαμε τις τοπικές μπύρες καθισμένοι στα μικρά σκαμπό στα πεζοδρόμια και τα αυτοσχέδια μπαρ τους, βρεθήκαμε στα πολυτελή club που διασκεδάζει η νεολαία και διασκεδάσαμε, χορεύοντας μαζί τους αλλά και βλέποντας τις διαφορές των πλουσίων και των φτωχών που υπάρχουν σ αυτές τις χώρες.



Δυο χώρες με κομμουνιστικό καθεστώς και κόκκινες σημαίες στους δρόμους, που μόνο κατά το όνομα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έτσι αφού οι συνήθειές τους μοιάζουν ή προσπαθούν να φτάσουν αυτές των Δυτικών, δυο χώρες που προσπαθούν να αφήσουν πίσω  τους προσφάτους πολέμους και μάλιστα εμφύλιους, που τις ταλαιπώρησαν για πολλά χρόνια και βλέπουν μόνο μπροστά .



Σκοπός τους να ξεφύγουν από το παρελθόν και να αναπτυχθούν, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο και μεγάλες επενδύσεις. Κάτι που δειλά δειλά το πετυχαίνουν ανοίγοντας την πόρτα τους στην Δύση.



Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έφτασα μέχρι εκεί, σε έναν επίγειο παράδεισο, πριν αρχίσει η μεγάλη ανάπτυξη, ίσως άργησα κιόλας, πιστεύω ότι σε μια δεκαετία οι χώρες δεν θα έχουν την ίδια αυθεντικότητα που είδαμε σήμερα αλλά θα μοιάζουν με τις υπόλοιπες χώρες της Ασίας, δες Κίνα (Σαγκάη, Χονγκ Κονγκ), Σιγκαπούρη και άλλες όμοιες τους που έχουν αποκτήσει κοσμοπολίτικο και εμπορικό αέρα .



Ένα ακόμη ταξίδι τέλειωσε αλλά το μυαλό και η καρδιά μου, είναι ακόμη εκεί και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη!!!!Ήταν ένα ακόμη ταξίδι γνώσεων, συναισθημάτων, ψυχής,  υπέρβασης των δυνατοτήτων κάποιες στιγμές και προβληματισμών σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για κόσμους τόσο διαφορετικούς από εμάς.



Για εσάς που με ρωτάτε αν άξιζε, θα σας πω ένα μεγάλο ΝΑΙ !!!αν μπορείτε να ταξιδέψετε σ αυτές τις χώρες και δεν θα μετανιώσετε, μόνο μην αργήσετε γιατί όλα αλλάζουν στον κόσμο μας κάθε μέρα που περνάει και έτσι χάνετε και η μαγεία αυτών των αυθεντικών ακόμη τόπων.....



(Σημείωση-φυσικά πιστεύω ότι καταλάβατε, ότι έχω σκοπό να σας ταλαιπωρήσω για αρκετό καιρό, με φωτογραφίες και πληροφορίες για αυτά τα δυο κράτη (Βιετνάμ-Καμπότζη).Όσοι έχετε υπομονή ακολουθήστε με....οι υπόλοιποι απλά θα χάσετε .....)

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου