VANCOUVER Νο 2 - FLYOVER CANADA MIA ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΕΙΣ!


Το πρωί που κατέβηκα για πρωινό άκουσα το 12χρονο αγοράκι που καθόταν στο διπλανό τραπέζι με τους γονείς του να τους παρακαλάει να πάνε να δούνε ξανά το FlyOver Canada, γιατί ήταν φοβερό θέαμα και θέλει να το ξαναζήσει και ότι θέλει να πετάξει πάλι πάνω από τον Καναδά .




Να πετάξει πάνω από τον Καναδά??? τι λέγει το φαντασμένο σκέφτηκα!!!

Έστησα αυτί και άκουσα την συζήτηση, η περιέργεια μου, χτύπησε κόκκινο δεν είχα ακούσει μέχρι τώρα κάτι τέτοιο, το μυαλό δούλεψε γρήγορα και θυμήθηκα ότι στο Place Canada, είδα μια κόκκινη επιγραφή με μεγάλα γράμματα FlyOver Canada, δεν της έδωσα όμως σημασία γιατί θεώρησα ότι ήταν διαφήμιση αεροπορικής εταιρίας.



Ψάχνοντας στο ιντερνέτ βρήκα επιτέλους τι είναι!!!

<<Δείτε τον Καναδά, όπως ποτέ άλλοτε, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Βανκούβερ! δείτε από ακτή σε ακτή, μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του Καναδά με την τελευταία τεχνολογία της πτήσης! Ο άνεμος, τα αρώματα και άλλα εκπληκτικά εφέ θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να πετάτε πραγματικά! Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στο κέντρο του Βανκούβερ στο Canada place. Η πλήρης εμπειρία του FlyOver Canada διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Το ταξίδι σας ξεκινά με το UpLift, ένα εμπνευσμένο οπτικοακουστικό προ-show που σας κάνει έτοιμο για την πτήση. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε στη ζώνη επιβίβασης, όπου οι οδηγοί μας θα σας προετοιμάσουν για να ξεκινήσετε την Ultimate Flying Ride>>.

E!!!Δεν ήθελα πολύ και εγώ, ξεσήκωσα την παρέα και φτάσαμε έξω από το εκδοτήριο εισιτήριων. Βγάλαμε εισιτήρια κόστισαν 23,8 CAD το άτομο και μπήκαμε στην ουρά που όπως μας ενημέρωσαν θα περιμέναμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν μπούμε μέσα. Λίγο πιο μπροστά από εμάς ήταν και ο πιτσιρικάς με τους γονείς του. Τους κατάφερε σκέφτηκα και του έκλεισα το μάτι!! Μου χαμογέλασε από ευγένεια ή του φάνηκα γνωστή αφού τον κοιτούσα επίμονα  και τον άκουγα στο πρωινό, μάλλον με πήρε είδηση!





Η ουρά προχωρούσε, η μια ώρα πέρασε, μπήκαμε στην αίθουσα και αφού μας ενημέρωσαν για τα σχετικά με τάξη και στοιχισμένα, μπήκαμε στην σειρά για να επιβιβαστούμε. Σε λίγο θα ξεκινούσε η πτήση μας!!!!

Αφού καθίσαμε σε μια καρέκλα η όποια στην συνέχεια έγινε κρεμαστή, με τα πόδια μας να αιωρούνται στο κενό, τοποθετήσαμε τσάντες, μηχανές και κινητά σε ασφαλή δίχτυ κάτω από την καρέκλα. Μπροστά μας υπήρχε μια τεράστια ήμι-σφαιρική οθόνη 20 μέτρων, στην όποια είδαμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Καναδά ενώ ειδικά εφέ όπως άνεμος, ομίχλη, ρανίδες νερού μας έκαναν να νομίζουμε ότι πετάμε πάνω από τον Καναδά σε χιονισμένα βουνά, καταρράκτες, σε κοιλάδες με αλόγα να τρέχουν, θάλασσες και παγωμένα τοπία, πόλεις και χωριά, σε πραγματικό χρόνο και κάποια στιγμή νομίζαμε ότι θα τα αγγίξουμε!!!!Κραυγές ενθουσιασμού έβγαιναν κάθε λίγο από το στόμα μας !!! 
Μια υπέροχη 8λεπτη, εικονική πτήση που εννοείται θα ήθελα να ξαναδώ.
Ο πιτσιρικάς είχε δίκαιο που απαίτησε να ξαναπάει.


Επειδή δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες στην αίθουσα κατά την διάρκεια της "πτήσης" βρήκα ένα μικρο βίντεο που το ανεβάζω για το δείτε και να πάρετε μια γεύση και αν βρεθείτε στο Vankouver του Καναδά, Fly over Canada και εσείς !!!
Είμαι σίγουρη ότι θα με θυμηθείτε για την πρότασή μου.



πληροφορίες θα βρείτε εδώ https://www.flyovercanada.com/
Το flyover Canada άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Αύγουστο του 2012

(vankouver,19-8-2016)

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου