Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

PACKING hand baggage-Τι θα πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο!


Ετοιμάσατε την βαλίτσα σας και ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τα τελευταία πράγματα στην χειραποσκευή σας .

1.Διαβατήριο ,άδεια οδήγησης αν την χρειάζεστε .Μην ξεχάσεις τα εισιτήρια και τα voucher των ξενοδοχείων .Αντίγραφα των ταξιδιωτικών εγγράφων για να μην τρέχεις σε περίπτωση κλοπής ,εννοείται ότι δεν τα βάζεις πότε μαζί με τα πρωτότυπα . 2.Ταξιδιωτική ασφάλιση για την πτήση ,τις αποσκευές αλλά και για την Υγεία.Αχρείαστη να είναι η ασφάλιση αλλά αν πάθεις κάτι στο εξωτερικό πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Αν ταξιδεύει Ευρώπη μην ξεχάσεις την μπλε κάρτα (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας)

 http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=el. Ένα αντίγραφο του συμβολαίου ,αφήνεις σ αυτούς που μένουν πίσω.

3.Μετρητά και κάρτες στο πορτοφόλι.Ένα μικρο ποσό σε μετρητά απαραίτητα μαζί σου ,για τα πρώτα έξοδα ,γιατί μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τις κάρτες.


4.Τα κλειδιά από το σπίτι σου ,για να μπορείς να μπεις όταν επιστρέψεις ,δεν χρειάζεται να πάρεις όλα τα κλειδιά μαζί σου,είναι επί πλέον βάρος,ξεχώρισε τα.Άφησε ένα κλειδί σε έμπιστο πρόσωπο για κάθε ενδεχόμενο.


5.Τα γυαλιά σου ,να τα βάλεις σε θέση που μπορείς να τα βρεις αμέσως αν σου χρειαστούν.


6.Καραμέλες και τσίχλες θα τις χρειαστείς στην προσγείωση και την απογείωση του αεροπλάνου ,εγώ κουβαλάω πάντα με γεύση μέντα.


7.Μερικά snacks μπορούν να φανούν χρήσιμα ,σε περίπτωση καθυστέρησης πτήσεων ,κλειστά καταστήματα ακόμη και κατά την διάρκεια της πτήσης ,λίγοι ξηροί θα σου δώσουν την αίσθηση του κορεσμού της πείνας, ειδικά στα μεγάλα ταξίδια.


8.Φωτογραφική μηχανή και τα σχετικά αξεσουάρ ,κινητό τηλέφωνο και tablet ,στο οποίο θα φορτώσεις ένα  βιβλίο ,την μουσική που αγαπάς ,παιχνίδια αλλά και ταινίες που θέλεις να σε συντροφεύουν μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Φυσικά μην ξεχάσεις τους φορτιστές.

Καλό είναι να τα έχεις όλα μαζί ,στην χειραποσκευή ,γιατί στην βαλίτσα σου προσθέτουν βάρος ,αλλά είναι και ευαίσθητα ,ενώ μπορεί να χρειαστεί να εκλεχθούν πολλές φορές και καλά είναι να είσαι εκεί,αν συμβεί.

9.Μαζί μου στο αεροπλάνο φροντίζω να έχω τα δικά μου ακουστικά ,γιατί δεν ξέρω αν αυτά που θα μου δώσουν , έχουν απολυμανθεί σωστά.


10.Ένα ζευγάρι κάλτσες ή καλσόν συμπίεσης ,θεωρώ ότι είναι απαραίτητα ειδικά στα μεγάλα ταξίδια ,γιατί δημιουργείται φλεβική θρόμβωση στα πόδια .Οι κάλτσες περιορίζουν το πρήξιμο ,το προσωπικό του αεροπλάνου πάντα τις φοράει και επί πλέον δεν είναι τα πόδια ακάλυπτα στις μοκέτες του αεροπλάνου,τόσα μικρόβια κυκλοφορούν αν χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας.

Ένα ζευγάρι παντόφλες είναι απαραίτητες για τις βόλτες σας στον διάδρομο ,για να ξεκουράζονται τα πόδια σας ,σε τακτά διαστήματα.

11.Ένα μαξιλαράκι ύπνου θα το χρειαστείς σίγουρα ,ειδικά στις μεγάλες πτήσεις .Πολλές εταιρίες προσφέρουν μαξιλάρι , κουβέρτα,μια μάσκα ματιών και ωτοασπίδες , αλλά εγώ κουβαλάω πάντα το δικό μου μαξιλάρι και μια ζακέτα fleece,που φοράω όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ ,μέσα στην καμπίνα.Πολλές φορές περνάω το fleece γύρω από το λαιμό μου για να με στηρίζει στον ύπνο αλλά ταυτόχρονα να με ζεσταίνει.


12.Καλό είναι κατά την διάρκεια της πτήσης να πίνετε πολύ νερό γιατί μέσα στα αεροπλάνα η υγρασία είναι χαμηλή.Το νερό θα σας βοηθήσει και μετά ,με το jet lag και την κούραση και ας επισκεφτείτε πολλές φορές την τουαλέτα.Καλό είναι να έχετε μαζί σας χαρτομάντιλα ,μαντιλάκια για το πρόσωπο, travel καντηλάκια για να καθαρίζεται τακτικά τα χέρια σας και whole μαντιλάκια για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.


13.Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών πριν το ταξίδι αλλά και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά και μετά ,θα σας βοηθήσει με την κούραση των ματιών και τους μαύρους κύκλους.Χρησιμοποιήστε ένα lipbalm ,αρκετές φορές, για να είναι τα χείλη σας ενυδατωμένα .Ψεκάστε το πρόσωπό σας με ενυδατικό νερό σε spray και βάλτε κρέμα προσώπου.Βάλτε κρέμα και στα χέρια σας ,χρειάζονται και αυτά ενυδάτωση.Εννοείται ότι αυτά θα τα έχετε μαζί σας σε συσκευασία , travel size , σύνολο μέχρι 100 ml.


14.Μια αλλαξιά ρούχα  και εσώρουχα ,κρίνεται απαραίτητη στην χειραποσκευή σας ,για κάθε ενδεχόμενο (καθυστέρηση πτήσης ,απώλεια βαλίτσας,έπεσε ο καφές επάνω σας και λερωθήκατε κ.α)


15.Μην ξεχάσετε τα φάρμακα σας και ένα μικρο κουτί πρώτων βοηθειών.Αν τα φάρμακα είναι υγρά και  τα χρειάζεστε κατά την διάρκεια της πτήσης ,συνεννοηθείτε με τον έλεγχο των αποσκευών.Μπορεί να σας ζητήσουν να αποδείξετε ότι σας είναι απαραίτητα.


16.Τέλος τοποθετήστε την ετικέτα με το ονοματεπώνυμο -διεύθυνση -τηλέφωνο και δέστε  μια χρωματιστή κορδέλα στις αποσκευές σας για τις ξεχωρίζετε πιο εύκολα .Αν κάτι ξέχασα η αν θέλετε κάτι να συμπληρώσετε θα χαρώ να μου στείλετε το σχόλιο σας.


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ