ΙΝΔΙΑ - Φωτογραφικό ταξίδι στο Ναό των Σιχ στο Δελχί

Οι Ινδοί Σιχ, με το τουρμπάνι στο κεφάλι, το σιδερένιο βραχιόλι στο χέρι και το μαχαίρι στην θήκη για να διακρίνονται από τους υπόλοιπους Ινδούς, προσεύχονται στον ναό των Σίχ, στον όποιο ξεναγηθήκαμε αφού βάλαμε κίτρινο μαντήλι στο κεφάλι μας, βγάλαμε τα παπούτσια μας, πλύναμε τα πόδια μας εκεί που πολλοί πιστοί έσκυβαν και έπιναν το νερό - το ρυάκι λειτουργούσε σαν άγιασμα - και οδηγηθήκαμε μετά από σύντομη ομιλία για να τους γνωρίσουμε, στο εσωτερικό του ναού όπου προσεύχονταν οι πιστοί.














Η «αίρεση» των Σίχ, είναι μονοθεϊστές και θεωρούν ότι είναι εντελώς διαφορετική θρησκεία, καθώς πιστεύουν σε ένα μείγμα ινδουιστικών και ισλαμικών δογμάτων, αποτελούν μια ισχυρή τάξη με μεγάλη εθελοντική δράση ανάμεσα στα μέλη της.


Η πλούσια κοινότητα των Σίχ βοηθούν τους φτωχότερους δίνοντας τους εργασία, στέγη, ρούχα και τροφή ακόμα και με την μορφή συσσιτίων όπως είδαμε στις πίσω αίθουσες του ναού όπου εκατοντάδες πιστοί περίμεναν με τάξη και υπομονή για μια μερίδα φαγητό καθισμένοι οκλαδόν στο πάτωμα.

















Ο συνοδός μας Σίχ, μας εξήγησε πως π
ιστεύουν ότι ο Θεός είναι ένας και όλες οι θρησκείες ανεξάρτητα με το όνομα που δίνει η κάθε μία στον Θεό της, μιλάνε τελικά για τον ίδιο Ένα Θεό.

📷Οι φωτογραφίες είναι από τον ναό των Σίχ στο Δελχί .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον fb friend  Christopher Buddhapher
όλα τα σύμβολα των Σιχ λέγονται τα «5 K»: το Kesh (τα άκοπα μαλλιά που καλύπτονται με ένα τουρμπάνι), την Kara (ένα βραχιόλι από σίδηρο ή χάλυβα), το Kirpan (ένα σπαθί ζωσμένο σε ένα λουρί), την Kachehra (βαμβακερό εσώρουχο) και την Kanga, μια μικρή ξύλινη χτένα. Τα πιο εμφανή όμως είναι τα τουρμπάνια και τα γένια. Για λόγους ασφαλείας, το σπαθί έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια σε δημόσιους χώρους και πολλοί Ινδουιστές φορούν επίσης το μεταλλικό βραχιόλι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ REAL TIME 


 INSTAGRAM  TripsandDreamsbyMary

Διαβάστε επίσης για το ταξίδι μας στην ΙΝΔΙΑ




TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου