ΕΥΡΩΠΗ

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ -ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ (ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)

Φθινόπωρο η εποχή της κολοκύθας !Η ξαδέλφη από το χωριό έκανε το θαύμα της και μου έστειλε και φέτος 2 κίτρινες κολοκύθες. Μου πήρε ώρα ,να τις καθαρίσω ,να τις ζυγίσω και να τις βάλω με τα σακουλάκια  στον καταψύκτη για να είναι έτοιμες για τις ζεστές σούπες του χειμώνα.



Συνταγή
1 και μισό λίτρο ζωμός από κοτόπουλο ή αν θέλετε βάλτε 750 ml νερό και 750 ml ζωμός (αν δεν έχετε ζωμό διαλύστε ένα κύβο κοτόπουλου)
500 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο τεμαχισμένο σε χονδρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στην μέση
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (προτιμώ το λευκό μέρος του πράσου και λιγότερο  από το πράσινο)
400 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη πατάτα κομμένη  σε κύβους
αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
λάδι
γιαούρτι
κουκουνάρια-κολοκυθόσπορος
λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο
χυμό από λεμόνι



Βάζουμε  μια κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το  λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει, στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε περίπου μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι .Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το ανακάτεμα.Τα λαχανικά μας θα γυαλίσουν και θα βγάλουν τα υγρά τους και θα μαλακώσουν  ,στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανεβάσουμε την ένταση στης φωτιάς ,μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για μισή περίπου ώρα .
Κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμαι την σούπα μας με ένα  ράβδο-μπλέντερ. Αφού η σούπα γίνει βελουτέ ,την βάζουμε πάλι στην φωτιά να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε.
Σε ένα μικρο τηγάνι ,βάζουμε τα κουκουνάρια και τον κολοκυθόσπορο,χωρίς λάδι ,για να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε την σούπα μας σε βαθύ πιάτο ,ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και στην συνεχεία από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.  Διακοσμούμε με τους καβουρντισμένους σπόρους ,λίγο μαϊντανό και αν θέλουμε περιχύνουμε  λίγο ελαιόλαδο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!
Όση σούπα περισσέψει μπορείτε να την αφήσετε για την επόμενη μέρα ή να την βάλετε στην κατάψυξη για να την φάτε  άλλη φορά.


Είμαι η Μαρία Τσιλίκη και περισσότερα Ταξίδια και γεύσεις του κόσμου μπορείτε να διαβάσετε στο Βlog μου http://maria-tsil.blogspot.gr/
Την  συνταγή μου μπορείτε να την δείτε  και στο http://www.tasty-day.gr/http://www.tasty-day.gr/