VANCOUVER Νο 3 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ PUBLIC MARKET - GRANDVILLE ISLAND

Ένα δροσερό απόγευμα του Αυγούστου αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα στο Grandville island για να επισκεφτούμε την Public Market της πόλης.



Σας έχω πει ότι εκτός από τα μουσεία και τους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς μ΄ αρέσει να τριγυρίζω στις λαϊκές αγορές και τα παζάρια, στα super market, τα malls και γενικά στις αγορές της πόλης για να βλέπω τα ντόπια προϊόντα τους, τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων και γενικά με αρέσει να χαζεύω τα περίεργα και τα διαφορετικά.

Η φίλη μου η Έφη, είχε προβλέψει να κλείσει το βανάκι του κυρίου Σταύρου, Έλληνα που ζει χρόνια στο Βανκούβερ με την οικογένεια του, με καταγωγή από την Πελοπόννησο.

O κ. Σταύρος ασχολείται με τον τουρισμό εδώ και χρόνια (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, μεταφορές, ξεναγήσεις, λεωφορεία και βανάκια, έχει ακόμη και λιμουζίνες στον στόλο του για την εξυπηρέτηση των πελατών του).

O 55πεντάρης κος Σταύρος μεγάλωσε στον Καναδά από Έλληνες γονείς και πριν χρόνια, νεαρός τότε, ήρθε στην Ελλάδα και άνοιξε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, άλλα γρήγορα το έκλεισε, γιατί το κλίμα στην Ελλάδα ήταν βαρύ για τους νέους επιχειρηματίες ,οι φόροι δυσβάσταχτοι, οι επιταγές δε πληρώνονταν, οι απατεώνες πολλοί και αυτός ήθελε να να δουλέψει και να ζήσει όπως είχε μάθει στον Καναδά, όπως μας αποκάλυψε.

Επέστρεψε λοιπόν,  στην δεύτερη πατρίδα του εκεί που μεγάλωσε, γιατί η Ελλάδα είναι πάντα η πρώτη στην καρδιά του, για να ορθοποδήσει πάλι με πολύ δουλειά βέβαια αλλά και την ανάλογη από το οργανωμένο κράτος ανταμοιβή. Και να τος, σήμερα κάτω από το ξενοδοχείο μας, να μας περιμένει ο ίδιος γιατί είμαστε Έλληνες και του αρέσει να μαθαίνει τα νέα μας, θέλει να μιλήσει και να κάνει παρέα μαζί μας αλλά και για να μας μεταφέρει και να μας ξεναγήσει στο Granville Island!


φωτο google

Μας μίλησε με ενθουσιασμό για την περιοχή που ενώνεται με γέφυρα με το Βανκούβερ και μας εξήγησε ότι εδώ παλιά ήταν βιομηχανική περιοχή και οι Καναδοί αποφάσισαν να της δώσουν νέα όψη "το πιο πετυχημένο παράδειγμα ανάπλασης περιοχής στη Βόρεια Αμερική", μας λέει με περηφάνια, με πολλά καταστήματα, θέατρα, χώρους αναψυχής αλλά και την καλύτερη δημοτική αγορά !!!!

Μας ενημέρωσε ότι εδώ μπορεί να φτάσει κάποιος με την συγκοινωνία άλλα και μέσω της θάλασσας με φέρι μποτ.

Το λεωφορείο Νο 50 θα σας μεταφέρει με ασφάλεια μέχρι εδώ από το κέντρο του Βανκούβερ.(δείτε τα δρομολόγια εδώ http://tripplanning.translink.ca/hiwire?.a=iScheduleLookup)



Έχοντας από πάνω μας την τεράστια γέφυρα Granville Street Bridge, το Βανκούβερ έχει αρκετές , αφού στην ουσία είναι ένα νησί και με αυτόν τον τρόπο συνδέεται με την στεριά, φτάνουμε στην Public Market.

Το ύψος της γέφυρας πάνω από το νησί είναι 27,5 μέτρα και δόθηκε στην κυκλοφορία το 1954.



Η περιοχή σφύζει από ζωή, ντόπιοι ανακατεύονται με τους τουρίστες που κάνουν βόλτες, παρακολουθούν υπαίθριες εκδηλώσεις μουσικής, ψωνίζουν σουβενίρ, χειροποίητα είδη, ακόμη και πίνακες από τα μικρά καταστήματα που υπάρχουν τριγύρω. Άλλοι επιλέγουν τα εστιατόρια της περιοχής για φαγητό ή ένα ποτό. Οι περισσότεροι κατευθύνονται προς το κτίριο της δημοτικής αγοράς .



Public Market


Ένα κτήριο φιλοξενεί μια σκεπαστή αγορά που στο εσωτερικό της μπορείς να βρεις όλα τα αγαθά του κόσμου. Και όταν σας λέω του κόσμου κυριολεκτώ! Όμορφα φτιαγμένοι πάγκοι και μικρά μαγαζάκια, έχουν επάνω τους ποικιλίες φρούτων και λαχανικών, κάθε λογής κρέατα και ψαρικά, γλυκά, καραμέλες, κέικ, μέλι από σφένδαμο, αναψυκτικά και ποτά σε κάθε βήμα σου!








Τα χρώματά, τα αρώματα, οι ποικιλίες, τα περίεργα εξωτικά φρούτα και λαχανικά που βλέπεις σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.



Είναι βέβαιο ότι θα αγοράσεις φρούτα από εδώ, πρέπει όμως να τα πλύνεις για να τα φας στις βόλτες σου και στο τέλος με ένα παγωτό στο χέρι να κατευθυνθείς προς την προβλήτα, φρόντισε να έχεις πάρει ένα κουλούρι ή λίγο ψωμάκι για να ταΐσεις τους γλάρους που θα βρεις εκεί.



Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουν τα μάτια σου επάνω στα 6 βιομηχανικά σιλό που έχουν μετατραπεί σε τοιχογραφίες χάρη των εργασιών της ανάπλασης στην περιοχή αλλά κυρίως λόγω της Μπιενάλε του Βανκούβερ (2014) από δυο πολύ γνωστούς καλλιτέχνες του δρόμου ,τα αδέλφια Gustavo και τον Otávio Pandolfo από την Βραζιλία, γνωστούς και ως OS GEMEOS, που σημαίνει "τα δίδυμα".

Τα εντυπωσιακά χρώματα και γιγάντια σχέδια (κούκλες) μετατρέπουν τα σιλό σε πραγματικά έργα τέχνης. Το ύψος φτάνει τα 70 πόδια κάπου 23 μέτρα και η έκταση στα 23.500 τετραγωνικά πόδια και το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν χρηματοδοτήθηκε με δωρεές ιδιωτών. Η υπαίθρια τοιχογραφία έγινε το 2014 και μπορεί κανείς να την θαυμάσει όταν φτάσει στο Grandville Island.

Έργα των διδύμων αδελφών μπορεί κάνεις να θαυμάσει σ όλο τον κόσμο (Ασία, Αμερική κ.α) με την τελευταία τους δουλειά στην Στοκχόλμη.
Δείτε εδώ περισσότερα https://www.facebook.com/osgemeos/



Αν βρεθείτε και εσείς στο Βανκούβερ επισκεφτείτε το Grandville Island, θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου