ALASKA STORIES ΝΟ 1- ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ και Η ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Ένας τόπος που πάντα με προκαλούσε να τον επισκεφτώ για να τον γνωρίσω ήταν η Αλάσκα. Έτσι όταν αποφασίσαμε να περιηγηθούμε στην Καλιφόρνια και στο Βανκούβερ του Καναδά, ψάξαμε τους χάρτες και είδαμε ότι είμαστε πολύ κοντά της.

Κοιτάζοντας τον χάρτη διαπιστώνεις ότι η Αλάσκα είναι τεράστια και η μεγαλύτερη έκτασή της καλύπτεται από χιόνι!

Γιαυτό η καλύτερη εποχή  για να την επισκεφτείς είναι το καλοκαίρι και όταν λέμε να την επισκεφτείς, να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν θα την δεις όλη ,αυτό είναι αδύνατον. Έκτος αν μείνεις μήνες ή χρόνια στην περιοχή και αγαπάς πολύ την περιπέτεια σε παγωμένους δρόμους !!!!!



Λίγα λόγια για την ΑΛΑΣΚΑ

 Η Αλάσκα είναι η 49η πολιτεία των Η.Π.Α,  συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Έχει έκταση (1.717.856 τ.χιλ.) και είναι αραιοκατοικημένη (0,49 κάτοικοι ανά τ.χλμ.).
Η Αλάσκα ανήκε στη Ρωσία έως το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στις ΗΠΑ, από τον τσάρο Αλέξανδρο Β΄ έναντι του ποσού των 7.200.000 δολαρίων και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη της Αμερικής. Το 5% της Alaska καλύπτεται από παγετώνες, έχει 3.000 ποτάμια και λίμνες που περιβάλλονται από  πανύψηλα παγωμένα βουνά.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ-ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ και Η ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Θα προσπαθήσω να σας ταξιδεύσω με πληροφορίες και φωτογραφίες, στα μέρη που πήγαμε, την ζωή των κατοίκων της αλλά  και την ζωή μας επάνω στο πλοίο και έξω από αυτό, στις 7 ημέρες του ταξιδιού μας.

Ένας εύκολος τρόπος για να επισκεφτείς την Αλάσκα είναι η κρουαζιέρα, στην νοτιοδυτική ακτή της, ξεκινώντας από το Vancuver και όταν το πλοίο πιάνει λιμάνι, μπορείς να κάνεις πολλές εκδρομές για να γνωρίσεις αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο.

Απευθύνθηκα στην φίλη μου, Έφη Οικονόμου, του Efilial Travel, που έχει μεγάλη εμπειρία στις κρουαζιέρες και επιλέξαμε ένα 7ημερο πρόγραμμα ώστε να δούμε τα πιο σημαντικά μέρη.

DAY/NIGHT PORT/CITY ARRIVAL DEPARTURE (2016)
Sun Aug 21 Vancouver, British Columbia   4:30 PM
Mon Aug 22 Inside Passage, Alaska
Tue Aug 23 Icy Strait Point, Alaska 3:30 PM 10:00 PM
Wed Aug 24 Hubbard Glacier, Alaska 10:30 AM 2:30 PM
Thu Aug 25 Juneau, Alaska 7:30 AM 8:00 PM
Fri Aug 26 Ketchikan, Alaska 2:00 PM 8:30 PM
Sat Aug 27 Inside Passage, Alaska
Sun Aug 28 Vancouver, British Columbia 7:00 AM



 Έτσι τα TRIPS AND DREAMS και το ΕFILIAL TRAVEL  αποφάσισαν να ταξιδεύσουν και να σας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, με ένα κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises, το Infinity, με Έλληνα καπετάνιο και αρκετούς Έλληνες στο προσωπικό, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια ναυτική χώρα και η Celebrity Cruises πριν πουληθεί στους Αμερικάνους, είχε Έλληνα ιδιόκτητη τον Χανδρή, ο οποίος όταν την πούλησε έβαλε σαν όρο στην συμφωνία, ένα ποσοστό του προσωπικού να εξακολουθήσει να είναι Έλληνες .


Ξεκινώντας από το Βανκούβερ του Καναδά και μέσω της British Columbia θα φτάσουμε μέχρι το Juneau, σε ένα επταήμερο ταξίδι .
Για το Vancuver, την Victoria και την British Columbia σας έχω  μιλήσω σε άλλα post


Θα διανύσουμε πολλά ναυτικά μίλια στην θάλασσα και κατά μήκος των ακτών της Alaska, από την μεριά του Ειρηνικού, θα περπατήσουμε στην στεριά και αν ο καιρός το επιτρέπει, θα πετάξουμε και στον αέρα με ελικόπτερο και υδροπλάνο πάνω από την παγωμένη Αλάσκα.

Θα δούμε λιμάνια, πόλεις, γραφικά ψαροχώρια, θάλασσες μέσα στην ομίχλη όπου ξεπροβάλλουν  φάλαινες, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια, θα δούμε φαλακρούς αετούς να πετάνε ψηλά στον ουρανό, υπέροχα φιόρδ, παγετώνες και παγόβουνα.

Δεν θα σας πω ψέματα ότι θα δούμε αρκούδες, γιατί αυτές ζουν  στην ενδοχώρα ή κρύβονται από τους τουρίστες, όμως θα δούμε άλλα άγρια ζώα, θα δούμε σολομούς και πέστροφες στα κρύα νερά της, υπέροχα king crabs και φυσικά θα τα δοκιμάσουμε.


1η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


δείτε πόσος κόσμος περιμένει να επιβιβαστεί !!!!!

Το ταξίδι ξεκινάει από το λιμάνι του Βανκούβερ, από το Canada Place, θυμάστε σας μίλησα σε άλλη δημοσίευση για το κτήριο με τα πανιά που μοιάζει με καράβι και είναι το πορθμείο από όπου ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια για την ALASKA .Εδώ λοιπόν αφού πρώτα  οι ταξιδιώτες  παραδώσουν τις αποσκευές τους στον ειδικό χώρο παραλαβής, περνούν μέσα από τις οργανωμένες αίθουσες τους σχετικούς ελέγχους (σωματικός έλεγχος, διαβατήρια ,έλεγχος εισιτηρίων, υπέρυθρες ακτίνες στις χειραποσκευές κλπ).

Από εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας.

Αφού τελειώσαμε με το  check-in, επιβιβαστήκαμε στο πλοίο, βρήκαμε με την καθοδήγηση  του προσωπικού την καμπίνα μας, συστηθήκαμε με τον προσωπικό μας καμαρότο που θα μας εξυπηρετεί και θα ικανοποιεί τις επιθυμίες μας όλες τις ήμερες του ταξιδιού, στην συνεχεία ανεβήκαμε στο κατάστρωμα για ένα ποτήρι σαμπάνια, για να  ακούσουμε μουσική από την ορχήστρα σαν καλωσόρισμα σ αυτά που θα ακολουθήσουν και για να αποχαιρετήσουμε το Vancuver που μας φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες!


Ήδη το κατάστρωμα ήταν γεμάτο κόσμο, άλλοι χόρευαν, άλλοι μιλούσαν και γελούσαν, όλοι ήταν  χαρούμενοι με τις παρέες τους. Οι φωτογράφοι είχαν πιάσει τις καλύτερες θέσεις και οι υπόλοιποι στριμώχνονταν για μια φωτογραφία με φόντο το Vancuver από πίσω τους.

Συμβουλή, φροντίστε να είσαστε στον έλεγχο αρκετές ώρες νωρίτερα για να ανεβείτε από τους πρώτους στο πλοίο και να απολαύστε την αναχώρηση από το λιμάνι για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

το πέρασμα μας κάτω από την Lions Gate Bridge 

Η έξοδος μας από το λιμάνι του Vancuver  και το πέρασμα μας κάτω από την Lions Gate Bridge ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου, σ όλο αυτό συνέβαλε και ο καιρός που άρχισε σιγά σιγά να χαλάει και να αγριεύει ενώ μια ψύχρα επάνω στο κατάστρωμα σε έκανε να θέλεις και ένα μπουφάν. Φυσικά επέλεξα το πιο ψηλό κατάστρωμα του πλοίου, που έχει συνήθως λιγότερο κόσμο και καλύτερη θέα και κατανάλωσα ένα μεγάλο μέρος της memory card, της μηχανής μου για να το καταγράψω όλο αυτό και ας κρύωνα, δεν το μετάνιωσα καθόλου.

αποχαιρετάμε το Vancuver

Η Αλάσκα μας περιμένει σκεφτόμουνα, άλλα ας απολαύσω ακόμη λίγο το Vancuver που με ενθουσίασε, όμως ήταν ήδη 3.30 το μεσημέρι και τα ship's alarms μας καλούσαν! ήταν ώρα για το καθιερωμένο emergency Lifeboat drill!

Προσωπικό και επιβάτες πήραμε μέρος στην άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο πλοίο, να ξέρουμε πως θα κινηθούμε για να σωθούμε.

Και επειδή η ώρα πέρασε, ήταν κοντά 5 το απόγευμα και το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται ένα πέρασμα από το OCEANVIEW cafe, στο deck 10 επιβάλλεται για για να δοκιμάσουμε ασιατικές γεύσεις, μαγειρεμένες από το έμπειρο και ευγενικό προσωπικό του πλοίου, κυρίως Ασιατικής καταγωγής.

Sushi, noodles, γλυκόξινες σάλτσες, ρύζι, εξωτικά φρούτα και πολλά άλλα μας περίμεναν. Τσιμπήσαμε ελαφρά, γιατί στις 8,30 είχαμε κλείσει τραπέζι στο deck 4 στο Trellis Restautant, για το επίσημο πρώτο δείπνο του ταξιδιού, όπου θα βρισκόμασταν  όλη η παρέα για να καταστρώσουμε τα σχέδια των υπόλοιπων ημερών.

Το πλοίο συνεχίζει την πορεία του προς την Αλάσκα και τις επόμενες ήμερες, όσο ανεβαίνουμε πιο ψηλά ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία πέφτει μέρα με μέρα, οι βροχές αρχίζουν και είναι ακόμη καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20 έως 5C.

Ξημερώνει γύρω στις 6.30 το πρωί και ο ήλιος δύει από τις 8-8.30 ανάλογα σε πιο ύψος της διαδρομής που βρισκόμαστε.

Η δεύτερη μέρα του ταξιδιού χαρακτηρίζεται "εν πλω" δηλαδή δεν θα κατέβουμε από το πλοίο σήμερα αλλά θα ξεκουραστούμε, θα απολαύσουμε την διαδρομή και θα γνωρίσουμε τους χώρους του  πλοίου μας που έχει 12 καταστρώματα, το μήκος του είναι 294  μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει  2170 επιβάτες. Όπως καταλαβαίνεται μιλάμε για ένα μικρό χωριό!!!!!.

Μια τέτοια μέρα μπορείτε να κάνετε πολλά επάνω στο πλοίο, χωρίς να βαρεθείτε, ξαπλωμένοι δίπλα στην πισίνα, κάνοντας υδρομασάζ, μπάνιο και βουτιές στην εξωτερική ή στην θερμαινόμενη πισίνα, spa ή γυμναστική, zumba, yoga, στους οργανωμένους χώρους του πλοίου και πολλά χιλιόμετρα περπάτημα στο deck 11, στον διαμορφωμένο διάδρομο για περπάτημα.





Θα εξερευνήσετε τους χώρους του πλοίου κάνοντας βόλτες στα decks, στα εστιατόρια και τα καφέ, στα μαγαζιά του.

Θα ενημερωθείτε για τις εκδρομές του πλοίου, τι θα δείτε και τι θα κάνετε  σ' αυτές (αξιοθέατα, ζώα, δραστηριότητες  κ.α.) και αν σας ενδιαφέρουν να  κλείσετε θέση έγκαιρα για να προλάβετε, συνήθως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και κλείνουν οι θέσεις γρήγορα. Προσωπικά επιλέγω και κλείνω στο πλοίο, εκδρομές που είναι χρονοβόρες και είναι λίγο πιο επικίνδυνες.

Τις υπόλοιπες εκδρομές τις κλείνω μόλις κατεβούμε στα λιμάνια, στα τουριστικά γραφεία που υπάρχουν εκεί και πάντα αφού δω αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Στο λιμάνι μπορείτε να κάνετε και τα σχετικά παζάρια για να πετύχετε καλύτερες τιμές αν είσαστε αρκετά άτομα. Πρέπει να τονίσω ότι είναι πιο οικονομικές, αν τις κλείσετε εκτός πλοίου, αλλά αν συμβεί κάτι πχ αν χαλάσει το αυτοκίνητο στο δρόμο και καθυστερήσετε αναλαμβάνετε μεγάλο ρίσκο, το πλοίο δεν θα σας περιμένει και εσείς θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να φτάσετε στο επόμενο λιμάνι για να συνεχίσετε το ταξίδι σας, κάτι που θα σας στοιχίσει και χρόνο και χρήμα επιπλέον!





Θα κάνετε μαθήματα χορού, ζωγραφικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α. θα επισκεφτείτε κατά ομάδες στις κουζίνες του πλοίου, θα δείτε τους χώρους και τις προετοιμασίες των φαγητών, θα κάνετε μαθήματα μαγειρικής και μαθήματα τέχνης, βλέποντας πίνακες και μαθαίνοντας για την τεχνοτροπία τους ,θα δείτε  ακριβά έργα τέχνης τα όποια θα πουληθούν στους επιβάτες τους πλοίου, που ενδιαφέρονται για αυτά, θα μάθετε για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και θα επισκεφτείτε τα χρυσοχοεία του πλοίου για να δείτε υπέροχα και πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια. Να σας πω την αλήθεια ζαλίστηκα από τις τιμές, αλλά κάποια τα είδα φορεμένα στους λαιμούς και στα χέρια επιβατών που τα εκτίμησαν ανάλογα!!!!


 Θα παίξετε ρουλέτα, black Jack, slot machines στο casino του πλοίου αλλά και ΒΙNGO  αγοράζοντας τις απαραίτητες κάρτες. Στο cazino στάθηκα τυχερή και κέρδισα 300 δολαριάκια στο Bingo όμως η θεά τύχη δεν με ακολούθησε αλλά κέρδισε η φίλη μου η Σταυρούλα, από την παρέα μας, 350 δολαριάκια!!!!μια χαρά, τα βγάλαμε τα έξοδα της κρουαζιέρας !!!Τα εξαργυρώσαμε με μετρητά και τα καταναλώσαμε τις επόμενες ημέρες σε ψώνια και σε εκδρομές.



Φυσικά στο πλοίο πρέπει να σας πω ότι δεν κάνεις συναλλαγές με μετρητά αλλά ότι ψωνίσεις ή ξοδέψεις σε υπηρεσίες εντός του πλοίου χρεώνονται στην SeaPass Card που αποτελεί και κάρτα εισόδου, εξόδου και ελέγχου στο πλοίο. Είναι ονομαστική και προσωπική και την παραλαμβάνεις κατά την διαδικασία επιβίβασης, αφού φωτογραφηθείς και πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Χρησιμοποιείται για κλειδί της πόρτας της καμπίνας, για την είσοδο και την έξοδο στο πλοίο, για αγορές από τα καταστήματα, για να παίξεις τυχερά παιχνίδια για τις υπηρεσίες του πλοίου που δεν είναι δωρεάν (spa, κομμωτήρια, γιατροί κ.α.) για να πιείς ποτά, κρασιά και ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο σου, ενώ την ήμερα αποβίβασης  πρέπει να την δείξεις και να πληρώσεις με cash ή πιστωτική ότι κατανάλωσες προκείμενου να επιτραπεί η έξοδός σου από το πλοίο. Την κίνηση του λογαριασμού σας μπορείτε να την ελέγχετε ανά πάσα στιγμή από την τηλεόραση, στο δωμάτιο σας. Επίσημο νόμισμα για τις συναλλαγές επάνω στο πλοίο είναι το δολάριο Αμερικής.


 Στον ελεύθερο χρόνο σας, τα βράδια μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν παραστάσεις (μουσικές, θεατρικές, χορευτικές μιούζικαλ ,παραδοσιακές κ.α.) στο τεράστιο θέατρο του πλοίου (το ύψος 2deck σε μια τεράστια αίθουσα) καλλιτέχνες και παραστάσεις που δίνονται στα καλύτερα θέατρα της Αμερικής και ίσως απαιτούν ένα ακριβό εισιτήριο για να τις δείτε. Επίσης στα bar, υπάρχουν μουσικά σχήματα για να κρατάνε συντροφιά στους επιβάτες.

Γενικά υπάρχει μεγάλη οργάνωση και πολλές δραστηριότητες  επάνω στο πλοίο για να περάσει κάποιος την μέρα του αλλά και το βράδυ του, ευχάριστα και χωρίς να βαρεθεί!

2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

το κίτρινο κομμάτι είναι η ξηρά και το θαλασσί-λευκό η θάλασσα οι μπλε γραμμές η πορεία του πλοίου

Τώρα συνέχεια στο ταξίδι μας και στην δεύτερή  "εν πλω" ημέρα. Το πλοίο σήμερα θα περάσει ένα από τα πιο διάσημα περάσματα στον κόσμο, το  INSIDE PASAGE και για να ακριβολογούμε θα κάνουμε τον διάπλου του περάσματος, βλέποντας φιόρδ, νησάκια και μια  ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων.
Το πέρασμα δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την καταπληκτική δύναμη των  παγετώνων που περάσαν από εδώ και σχημάτισαν αυτό το καταπληκτικό τοπίο.
Κατά μήκος των ακτών η ομορφιά είναι άγρια και απερίγραπτη. Μπορεί να κάθεσαι ώρες σε μια πολυθρόνα στο κατάστρωμα αν ο καιρός το επιτρέπει ή στο μπαλκόνι της καμπίνας σου  και να απολαμβάνεις το τοπίο!!!! 
Ηρεμία ,απομόνωση από τον πολιτισμό που μερικές φορές μπορεί να διακοπεί από τους ήχους των άγριων ζωών από τα δάση που φτάνουν μέχρι τα αυτιά σου, τα δάση  βρίσκονται απέναντι σου κατά μήκος των ακτών και τα πανύψηλα δένδρα τους κατεβαίνουν μέχρι την θάλασσα.
Την πορεία αυτή την ακολουθούν τα κρουαζιερόπλοια για να αποφύγουν την ανοιχτή θάλασσα του Βόρειου Ειρηνικού που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα φουρτουνιασμένη, σε αντίθεση με το εσωτερικό πέρασμα που  η θάλασσα  είναι ήρεμη και  η θέα καταπληκτική.


3 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Συνεχίζουμε στο INSIDE PASAGE για να φτάσουμε το μεσημέρι στο ICY STRAIT POINT, που βρίσκεται στο νησί Chichagof, περίπου 30 μίλια δυτικά του Juneau,ένα μέρος όπου μπορούν να αγκυροβολήσουν τα κρουαζιερόπλοια προκειμένου οι επιβάτες να κατέβουν και να επισκεφτούν το αναπαλαιωμένο κτήριο κονσερβοποιίας  σολομού, που χτίστηκε το1912 και μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο το 2004, για να βλέπουν οι επισκέπτες, τον τρόπο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης  των ψαριών της περιοχής! Εδώ υπάρχει ένα μουσείο, πολλά μαγαζιά με σουβενίρ και είδη λαϊκής τέχνης των Ινδιάνων Ηuna και τοπικά εστιατόρια. Εδώ στην περιοχή ζούσαν οι Χούνα, μια φυλή Ινδιάνων Tlingit.







Κοντά βρίσκεται η πόλη Hoonah, η απόσταση είναι περίπου 1 μίλι, στα νοτιοανατολικά του εργοστασίου, όπου μπορείς να την φτάσεις, περπατώντας δίπλα στην θάλασσα.
Μόλις βγήκαμε από το εργοστάσιο κονσερβοποιίας, μας έπιασε μια γερή μπόρα και έτσι πήραμε το λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο και φτάσαμε στο χωριό.


Ο  οδηγός έκανε και χρέη ξεναγού μας μίλησε για την  περιοχή και την ιστορία της και μας έκανε να γελάσουμε με τα αστεία του. Ωραίος τύπος! 
Λεωφορείο για την πόλη και επιστροφή έχει κάθε μισή ώρα και το εισιτήριο ήταν 5$!

Φορέσαμε τα αδιάβροχα μιας χρήσης, που πάντα κουβαλάω μαζί μου στην τσάντα, ανοίξαμε και τις ομπρέλες που μας δάνεισαν στην είσοδο του εργοστασίου και ξεκινήσαμε την περιήγηση στο χωριό. Ένα γραφικό ψαροχώρι, δεν κατοικούν ούτε 1000 άτομα το καλοκαίρι ενώ τον χειμώνα ούτε 300, με την εκκλησία, το δημαρχείο, με όμορφα σπίτια, με πράσινο και λουλούδια, με χαμογελαστούς ανθρώπους, με μικρά καταστήματα για να αγοράσεις σουβενίρ, με εστιατόρια μέσα στην θάλασσα και μπυραρίες για άφθονη μπύρα, εδώ θα βρείτε μικρές βιοτεχνίες που παράγουν την μπύρα τους, την δοκιμάσαμε και ήταν πολύ καλή! Γενικά δεν θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα στο χωριό, αλλά θα κάνεις ωραίες βόλτες στην φύση και δίπλα στην θάλασσα, θα δεις τις συνήθειες των ντόπιων και τον τρόπο ζωής τους, θα χρειαστείς 1-2 ώρες το πολύ και  θα γυρίσεις πίσω με το ίδιο λεωφορείο ή με τα πόδια.












Επιστρέφοντας, από το χωριό στο λιμάνι και αφού η κακοκαιρία και το κρύο καλά κρατούσαν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τα τοπικά εστιατόρια και να απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές, τα king crabs. Άλλα και  η πίτσα με σολομό είναι διάσημη εδώ!!!



 Τα φρέσκα καβούρια Dungeness συλλέγονται από τα τοπικά  νερά και διατηρούνται  ζωντανά σε μικρά ενυδρεία μέχρι να μαγειρευτούν, άρα τρως φρέσκο πράγμα!!!! Δοκίμασα το Alaska Crabby Bloody Mary, τεράστιες δαγκάνες καβουριού μέσα σε ένα ποτήρι-βάζο με καρότα, σέλινο, γαρίδες, ελιές και κάτι πράσινα που έμοιαζαν με σπαράγγια. Το πλήρωσα 13,99 $.

Οι ψητές δαγκάνες καβουριού  είχαν 29,99 $ τα δυο τεμάχια αλλά άξιζαν τον κόπο, είχαν αρκετό λευκό κρέας !!!Στην Ελλάδα  δεν έχουμε τέτοια βασιλικού μεγέθους καβούρια!!!

Και πάντα λέω όταν είσαι στην πηγή της παραγωγής και της απόλαυσης, ειδικά για το καλό φαγητό, δοκίμασε το, πουθενά αλλού δεν θα είναι το ίδιο!!!

Οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι όταν τρώμε στα  εστιατόρια, είναι συνηθισμένο να αφήνει κάποιος, 15-20% πουρμπουάρ για την εξυπηρέτηση, αφού οι οι υπάλληλοι πληρώνονται με χαμηλούς  μισθούς. Κάτι που κάναμε και εισπράξαμε χαμόγελα!!!!!Χαλάλι τους .





Για να τα απολαύσετε αλλά και για να ξεκουραστείτε καθίστε σε ένα τραπέζι δίπλα στην θάλασσα και απολαύστε το τοπίο. Είναι μοναδικό και ίσως να μην ξανάρθετε μέχρι εδώ.
Και φυσικά μην παραλείψετε να πιείτε  και μια παγωμένη μπύρα Alaska!!!!Και ας έχει κρύο!









Αρχικός σκοπός μας ήταν να ανεβούμε και να κάνουμε το ZipRider του Icy Strait που θεωρείτε από το μακρύτερο και ψηλότερο του κόσμου, αλλά η ομίχλη στο Hoonah Mountain και η ασταμάτητη βροχή, ακύρωσε όλες τις διαδρομές και έτσι δεν τα καταφέραμε να απολαύσουμε αυτήν την υπέροχη, όπως φαντάζομαι εμπειρία. Βέβαια η τιμή της πτήσης όπως την λέω, φτάνει τα 150 ευρώ, αλμυρή μου φαίνεται και φυσικά χάρηκα που τα γλυτώσαμε γιατί είχα και ένα φόβο μήπως δεν τα καταφέρω.....


Κάποιοι προτίμησαν να νοικιάσουν καγιάκ και να κάνουν βόλτες στην θαλάσσια περιοχή ενώ άλλοι αφού περπάτησαν δίπλα στην θάλασσα χάθηκαν μέσα στο δάσος με τα πανύψηλα δένδρα για να συναντήσουν τα άγρια ζώα του δάσους, αλλά φαντάζομαι ότι και τα ζώα με την βροχή θα πήγαν σε πιο ασφαλή μέρη για να προστατευτούν.


Η ώρα όμως πέρασε, η ένταση της βροχής έπεσε και εγώ αποφάσισα να σηκωθώ για να βγάλω μερικές φωτογραφίες ακόμη και να ξεκινήσω για το πλοίο, έπρεπε να διανύσω μια μεγάλη απόσταση από το νησί μέχρι το πλοίο μέσω της πλωτής εξέδρας και ήξερα ότι θα έκανα πολλές στάσεις μέχρι να φτάσω θαυμάζοντας το τοπίο .Ήδη άρχισε να νυχτώνει.....


Έφτασα στο πλοίο και αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος ασφάλειας (σωματικός και στα προσωπικά αντικείμενα που κουβαλούσα ) έδειξα την SeaPass Card και αφού έγινε και η ταυτοποίηση βρέθηκα στην υποδοχή όπου με περίμενε μια ζεστή κούπα με σούπα. Ότι πρέπει είναι σκέφτηκα, την  πήρα για να την πιω, πηγαίνοντας προς την καμπίνα ΝΟ 3054. Το ταξίδι άρχισε να αποκτάει ενδιαφέρον και η σημερινή ημέρα ήταν γεμάτη με όμορφες εικόνες και ωραίες εντυπώσεις.


Αργότερα το βράδυ σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται όλη η παρέα και βρεθήκαμε όλοι γύρω από το στρογγυλό τραπέζι της πολυτελούς αίθουσας, στην τραπεζαρία του πλοίου, για να φάμε  ένα υπέροχο πιάτο με σολομό !!!!!Μάλλον από εδώ θα φύγω με κιλά σκέφτηκα από μέσα μου άλλα δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και έφαγα και μια καταπληκτική κρεμ μπρουλέ, για επιδόρπιο!!!



Θα σας αποκαλύψω μερικά πράγματα για τα εστιατόρια στο πλοίο και το  φαγητό! Το φαγητό στο κρουαζιερόπλοιο είναι άφθονο και υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις, σίγουρα και ο πιο δύσκολος θα βρει αυτό που θέλει!!!!
 Επιλογή έχεις και για την ώρα που θα φας αλλά και που  θα καθίσεις  για να το απολαύσεις.




Στο Εστιατόριο το δείπνο, σερβίρεται σε συγκεκριμένη ώρα στις 5,30 το απόγευμα ή στις 8,30 το βράδυ, αφού έχεις φροντίσει να κλείσεις τραπέζι και ώρα. Καλό είναι  να το κάνεις  από την αρχή της κρουαζιέρας, εφόσον έχεις αποφασίσει να τρως εδώ. Το μενού είναι διαφορετικό κάθε ημέρα και αποτελείται από το πρώτο πιάτο, το κυρίως και το επιδόρπιο. Φυσικά έχεις αρκετές επιλογές  πιάτων σε κάθε κατηγορία. Αν νομίζεις ότι θέλεις και δεύτερο πιάτο από κάποια κατηγορία μπορείς να το ζητήσεις ευγενικά καλύτερα στην αρχή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν θα σου αρνηθούν ποτέ και τίποτε, ακόμη και αν δεν σου αρέσει κάτι θα σου το αλλάξουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Θεωρώ ότι στο εστιατόριο τα πιάτα είναι προσαρμοσμένα στα είδη και την κουζίνα που προσφέρει η περιοχή που ταξιδεύεις, αφού πολλές από τις προμήθειες γίνονται στα λιμάνια, όπως για παράδειγμα ο σολομός και τα ψάρια  ενώ στην  κρουαζιέρα στην Παταγονία είχε περισσότερα κρέατα λόγω της Αργεντινής  που φημίζεται  για τα κρεατικά της.




Το περιβάλλον είναι καταπληκτικό, τα τραπέζια στρωμένα με άσπρα λινά τραπεζομάντιλα και πετσέτες και κάθε τραπέζι έχει τον σερβιτόρο και τους βοηθούς του. Η ποιότητα του φαγητού και το σέρβις είναι άψογα. Το φαγητό συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο σου, όχι όμως και τα ποτά, εκτός και αν έχεις προαγοράσει κάποιο πακέτο.

Αν δεν θέλεις να φας στο εστιατόριο, υπάρχουν και άλλοι χώροι στο πλοίο με πιο εξειδικευμένη κουζίνα ,όπου μπορείς να κλείσεις τραπέζι και να φας ότι κουζίνα θέλεις, κινέζικη, γιαπωνέζικη, ιταλική, αμερικάνικη κ.α.


Επίσης υπάρχει και το self service (Ocean View Cafe στο deck 10 ) που λειτουργεί όλη την ημέρα, από τις 5,30 το πρωί  μέχρι αργά το βράδυ όπου υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από φαγητά μαγειρεμένα και ψητά, κρέατα, ψάρια, πίτσες, γλυκά, φρούτα, σαλάτες άλλα και διεθνείς κουζίνες.






Υπάρχουν φαγητά για όλα τα γούστα αφού οι επιβάτες στο πλοίο είναι άνθρωποι που έφτασαν μέχρι εδώ από όλον τον πλανήτη, έχει φαγητά ακόμη και για τους χορτοφάγους.
Μεγάλη ποικιλία σε τσάι, χυμούς και καφέ , εδώ  μπορείς να απολαύσεις ακόμη και ένα χωνάκι παγωτό σε ότι γεύση προτιμάς.

Συνήθως εδώ παίρνω το πρωινό μου, έχει φοβέρες ομελέτες και φρούτα άλλα και pan cakes and cakes με εξαιρετικές σάλτσες φρούτων και μαρμελάδες.

Επίσης το μεσημέρι τρώω εδώ, γιατί μου αρέσουν οι σαλάτες και μπορώ να επιλέξω από τα δεκάδες φαγητά ότι θέλω να δοκιμάσω. Προσωπικά θεωρώ ότι εδώ κάποιος μπορεί να παρασυρθεί και να φάει περισσότερο.

  Υπάρχει και η επιλογή του μπάρμπεκιου (Pool Grill) σε ειδικό  χώρο, δίπλα στην πισίνα, στο deck 10, λειτουργεί από τις 11,30 ως 6 το απόγευμα, όπου μπορείς να φας ένα Hamburger ή ένα hot dog.

Το βράδυ όμως το δείπνο, είναι η έξοδος μου και την θέλω την πολυτέλεια, θα ντυθώ με τα καλά μου, θα βαφτώ, θα συναντηθώ με την υπόλοιπη παρέα στο ίδιο τραπέζι, στο Τrellis Restautant και θα  ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας, πως πέρασε η ημέρα μας και θέλω το φαγητό μου να είναι  γκουρμέ !!!!και ας παίρνω και δεύτερο  πιάτο όταν κάτι μου αρέσει πολύ!!!


Όχι πείτε μου, Φρεσκότατο  σολομό Αλάσκας από τα πεντακάθαρα νερά  της και αστακουδάκια μπορώ να βρω εύκολα στην Ελλάδα !!!!!Ο σολομός θα έχει περάσει σίγουρα από μέρες κατάψυξης και συντήρησης και θα είναι και πανάκριβος !!!


 Αυτά για το φαγητό στην κρουαζιέρα, η ώρα πέρασε η μέρα ήταν καταπληκτική αλλά τα μάτια κλείνουν και ο Μορφέας μας καλεί γιατί αύριο μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις..

Τις υπόλοιπες μέρες (4η-7η) του ταξιδιού, θα τις ανεβάσω σε επόμενη ανάρτηση, ως τότε υπομονή καινούργια TRIPS AND DREAMS BY MARY έρχονται !συντονιστείτε.....

ALASKA STORIES no1

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου