ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΜOJITOS


Περιπλάνηση στα σοκάκια της Αβάνας, θαυμάζοντας τα υπέροχα κτήρια και τους χαρούμενους και ζωντανούς ανθρώπους που συναντάς παντού στο διάβα σου.
Μια στάση στο "El Floridita" για ένα ακόμη ποτό με ρούμι, αν δεν γίνω αλκοολική σε αυτή την χώρα, δεν θα γίνω πουθενά αλλού.
Εδώ σύχναζε ο Χέμινγουεϊ και έπινε το μοχίτος, εδώ το ήπια και εγώ πρώτη φορά και το αγάπησα.


Συνταγούλα

παγάκια θρυμματισμένα κατά προτίμηση
10 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ,αν δεν έχετε βάλτε δυόσμο
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
λευκό ρούμι
τόνικ ή σόδα
1 lime σε κομματάκια

Σ΄ ένα ποτήρι βάζετε την μέντα, την ζάχαρη, λίγες σταγόνες lime και μερικές σταγόνες ρούμι. Με το γουδοχέρι πατάμε τα υλικά και η μέντα βγάζει το άρωμα της. Θρυμματίζουμε τον πάγο και τον ρίχνουμε στο ποτήρι.

Προσθέτουμε το ρούμι περίπου μέχρι την μέση και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο  με τόνικ.



Προτιμώ το ποτήρι του ουίσκι που είναι φαρδύ και μπορώ να αναμείξω πιο εύκολα τα υλικά. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ψηλό ποτήρι.

Σερβίρω το ποτό με διπλά καλαμάκια και μια φέτα lime, το απολαμβάνω και ονειρεύομαι πως βρίσκομαι σε μια παραλία με λευκή άμμο και φοίνικες, στην Κούβα την ώρα που δύει ο ήλιος.
 Εσείς αφού το ετοιμάσετε βάλτε μια ταινία να παίζει, σας προτείνω το Dirty Dancing "Havana Nights", χαλαρώστε και απολαύστε το ποτό σας....
Ολη η Κούβα θα περάσει από μπροστά σας.

Αν βρεθείτε στην Κούβα περάστε μια βόλτα  από το Εl Floridita -Calle Odispo No 557 esq.a monserrala

Cindad de la Habana -Cuba ή  κάντε κράτηση από πριν για φαγητό και  ποτό και εξερευνήστε τους  ορόφους του. Είναι όμορφο μαγαζί.


TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου