ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-CHIVITO ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ



Το εθνικό πιάτο της Ουρουγουάης είναι το Chivito. Κάποτε ένας Αργεντινός από την πόλη Κόρδοβα ήρθε στην Ουρουγουάη, στο λιμάνι PUNTA DEL ESTE στο εστιατόριο του Αντόνιο Καρμπονάρο και ζήτησε να φάει ένα "chivito" δηλαδή ένα πιάτο με ψητό κατσίκι (chivito σημαίνει μικρή αίγα στα ισπανικά). Το εστιατόριο όμως δεν είχε ψητό κατσίκι και ο Αντόνιο πήρε ένα πιάτο και έφτιαξε ένα σάντουιτς με μια ψητή αργεντίνικη μπριζόλα και ότι άλλο είχε στο μαγαζί του! Το αποτέλεσμα ήταν να ευχαριστήσει τον Αργεντινό και το πιάτο να καθιερωθεί και να γίνει το εθνικό πιάτο της Ουρουγουάης .

Ο κάθε ταξιδιώτης που θα βρεθεί εκεί επιβάλλεται να το δοκιμάσει.



Το σάντουιτς αποτελείται από μια λεπτή φέτα churrasco βοδινό κρέας, μοτσαρέλα ψητή, ντομάτα, μαγιονέζα, ελιές και τουρσιά, μπέικον, και ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή του!

Σερβίρεται σε πιάτο με τηγανητές πατάτες, μαγιονέζα με καρότα και μπιζέλια, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό, και τριμμένα παντζάρια.

Συμβουλή μην παραγγείλετε ένα ολόκληρο είναι τεράστιο και γεμάτο θερμίδες, μοιραστείτε το με την παρέα σας. Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο!!!




Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε
• Μπριζόλα
• Μοτσαρέλα
• Μαγιονέζα
• Μπέικον
• Ελιές
• ένα τηγανητό αυγό και ότι άλλο σας αρέσει!!!!

Δεν θα είναι όμως το ίδιο νόστιμο!!!!τα Αργεντίνικα κρέατα είναι τα πιο νόστιμα του πλανήτη και ότι μπορείς να φας στον τόπο παραγωγής του και παρασκευής του, μην το χάσεις, δοκίμασε το, πουθενά αλλού δεν θα είναι το ίδιο.

Σας τα γράφω και μου τρέχουν τα σάλια γιατί θα ήθελα να ήμουν στην Ουρουγουάη στην όμορφη παραθαλάσσια Punta del Este, σε εκείνο το απλό μαγαζάκι που είχα την τύχη να το δοκιμάσω και να έχω τώρα μπροστά μου αυτό το υπέροχο πιάτο!!!!!





TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου