Must to do in Los Angeles



Σήμερα το πρωινό ξύπνημα μας βρήκε στο  Los Angeles - Λος Άντζελες, την πόλη των αγγέλων, το L.A. χάρη συντομίας για τους Αμερικάνους.




Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, κατοικείται από τους Angelenos, όπως λέγονται οι κάτοικοι της, που φτάνουν στα 13 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή.

Θεωρείται η πιο δημιουργική πρωτεύουσα του κόσμου και εδώ συρρέουν από όλο τον κόσμο, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες για να γίνουν αστέρια, να κατακτήσουν το αμερικάνικο όνειρο.

Πρόκειται για μια τεράστια πόλη, που επεκτείνεται από τα παράλια του Ειρηνικού, με τις υπέροχες παραλίες, γνωστές από τις ταινίες, που έχουμε θαυμάσει πολλές φορές με τους φοίνικες και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, μέχρι τα βουνά san gabriel, ενώ φτάνει και μέχρι εκεί που αρχίζει και η έρημος.

Έχει ένα υπέροχο οδικό δίκτυο και εύκολα μπορείς να φτάσεις όπου επιθυμείς, στις πιο όμορφες παραλίες ακόμη και μέχρι τα σύνορα του Μεξικού, που είναι πολύ κοντά.

Οδηγώντας στο L.A. διαπιστώνεις, όπως και σε ολόκληρη την Αμερική, ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες στα αυτοκίνητα είναι διαφόρων εθνικοτήτων, άνθρωποι που συνυπάρχουν σε μια χώρα πολιτισμική, άνθρωποι που έφυγαν από τις πατρίδες τους για να ζήσουν το όνειρο τους, για μια καλύτερη ζωή στην ΑΜΕΡΙΚΗ.

Γεγονός είναι ότι στα δικά μου μάτια φαντάζει περίεργο όλο αυτό και θα σας εξομολογηθώ ότι κάποιες στιγμές με τρομάζει κιόλας. Αν και έχω ταξιδέψει αρκετά, αισθάνομαι ανασφαλής πολλές φορές βλέποντας όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους με την διαφορετική κουλτούρα, δεν είμαι ρατσίστρια άλλα αυτή η συγκεντρωμένη διαφορετικότητα με τρομάζει.


ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ L.A.

Universal Studios Hollywood 




Μην παραλείψεις να πας παρά το πανάκριβο εισιτήριο 115$ και αν θέλεις προτεραιότητα στις ουρές άλλα 100$. Κανένας σεβασμός στους επισκέπτες αφού για να επισκεφτείς τα θεάματα πρέπει να περιμένεις στις ουρές, μες το κατακαλόκαιρο περισσότερο από 1 ώρα κάτω από τον ανελέητο ήλιο και θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς, χωρίς την πρόβλεψη να βάλουν έστω ένα σκίαστρο.

Κάποιοι ανεμιστήρες που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους ίσως δίνουν μια στιγμιαία ανάσα δροσιάς χωρίς να λύνουν όμως το πρόβλημα. Βέβαια εδώ είναι Αμερική, αν κάτι τέτοιο γινόταν στην Ελλάδα, θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων του κόσμου.

Φυσικά θα σας πω και για την αισχροκέρδεια των καταστημάτων εστίασης αφού για ένα Μπέργκερ και μια κόκα κόλα πλήρωσα 25 $.

Μην χάσεις την βόλτα (studio tour) με λεωφορείο, που διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά και σε περνάει μέσα από τα studios, βλέπεις τα σκηνικά και τα εφέ γνωστών ταινιών όπως τα σαγόνια του καρχαρία ,το ψυχό, το σεισμό του san franscisco, to king kong, περνάς δίπλα από ένα αεροπλάνο που έχει πέσει και έχει σκόνη και καπνούς από την έκρηξη και πολλά άλλα.

Μην παραλείψεις να δεις την παράσταση του Υδάτινου κόσμου, το χωριό του Ηarry Potter, την παράσταση των special effect, για να πάρεις μια ιδέα από τον κόσμο του θεάματος, αξίζει τον κόπο!

Υπάρχει μια μεγάλη επιλογή θεαμάτων για να παρακολουθήσεις, αλλά βάλε σε τάξη τον χρόνο σου γιατί όπως σου είπα πιο πάνω οι ουρές είναι ατέλειωτες.



Walk of Fame



Πάντα ήθελα να επισκεφτώ την Hollywood Walk of Fame!! και να περπατήσω δίπλα στα ροζ με χρυσά γράμματα αστέρια της !!!

H Λεωφόρος της Δόξας μήκους 2.8 χιλιόμετρων, δημιουργήθηκε το 1958 και το πρώτο αστέρι μπήκε μετά από δυο χρόνια στις 8/2/1960 αφιερωμένο στην ηθοποιό Joanne Woodward, σήμερα έχει περισσότερα από 2.500 αστέρια στα πεζοδρόμια των οδών Ηollywood Boulevard και Vine Street, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται τουλάχιστον 20 καινούργια αστέρια.

Αφιερωμένα σε διάσημους ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς αλλά και φανταστικούς χαρακτήρες των κόμικς. Στις 18/11/1978, με την ευκαιρία των 50ων του γενεθλίων, ο Μίκυ Μάους έγινε το πρώτο καρτούν που τιμήθηκε με το αστέρι.

Αστέρια έχουν προστεθεί για ζώα τηλεοπτικούς αστέρες , όπως η γνωστή μας Lassie.

Μια θέση στην λεωφόρο της δόξας κατέκτησε και ο Ronald Reagan όχι ως πολιτικός ,αλλά με την ιδιότητα του ηθοποιού .


Grauman’s Chinese Theatre -Hollywood & Highland
 6925 Hollywood Blvd, Hollywood, CA 90028, Ηνωμένες Πολιτείες, tclchinesetheatres.com


Και όμως στην καρδιά του L.A. στον δρόμο με τα αστέρια θα βρεις το Grauman’s Chinese Theatre, που εγκαινιάστηκε στις 18/5/1927. Μια Κινέζικη κατασκευή που στοίχισε τότε 2.000.000 δολάρια !

Το προαύλιο του θεάτρου είναι γεμάτο με πλάκες που φέρουν τις υπογραφές και τα αποτυπώματα χεριών και ποδιών διάσημων κινηματογραφικών προσωπικοτήτων από τη δεκαετία του 1920 έως και σήμερα. Εδώ έγιναν οι πρεμιέρες διάσημων κινηματογραφικών ταινιών όπως The King of Kings του Cecil B. DeMille, ο πόλεμος των Άστρων του Τζορτζ Λούκας. Εδώ έγιναν και τελετές των Όσκαρ .



DOLBY THEATHER

Hollywood & Highland, 6801 Hollywood Blvd, Hollywood, CA 90028, Ηνωμένες Πολιτείες
dolbytheatre.com



Στον ίδιο διάσημο δρόμο θα βρείτε το DOLBY THEATHER, γνωστό και ως Θέατρο Κόντακ. Άνοιξε στις 9 Νοεμβρίου 2001 και εκεί πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο του 2002, κάθε χρόνο οι απονομές των βραβείων Όσκαρ. Στην είσοδο του στρώνουν κάθε χρόνο το κόκκινο χαλί που περπατούν οι αστέρες του Ηollywood, πριν ανεβούν την σκάλα που θα τους οδηγήσει στην αίθουσα που γίνεται η τελετή για την παραλαβή του χρυσού αγάλματος.



EL CAPITAN
6838 Hollywood Blvd, Los Angeles, CA 90028,USA
elcapitantheatre.disney.com



Ακριβώς απέναντι από τo DOLBY THEATHER βρίσκεται το EL CAPITANO είναι ένα πλήρως αναπαλαιωμένο σινεμά, που άρχισε να λειτουργεί στις 3/5/1926 και έχει χωρητικότητα 1.100 θέσεων. Εδώ γίνονται κυρίως οι πρεμιέρες των ταινιών της Walt Disney Studios.




Beverly Hills



H πιο διάσημη γειτονιά του L.A. παλιά ήταν αγροτική περιοχή που καλλιεργούσαν κυρίως φασόλια μέχρι που κάποια εταιρία αγόρασε τα χωράφια για να βγάλει πετρέλαιο. Δυστυχώς όμως η γη αντί για μαύρο χρυσό ανάβλυζε νεράκι.

Τότε λοιπόν αποφάσισαν να χωρίσουν την γη σε οικόπεδα, την ονόμασαν Beverly Hills και άρχισαν να τα πουλούν. Το πρώτο σπίτι κτίστηκε το 1906 και σιγά σιγά άρχισαν να πωλούνται τα οικόπεδα και η περιοχή να κατοικείται. Υπήρχαν όμως κανόνες, δεν επέτρεπαν σε έγχρωμους να αγοράζουν ή να νοικιάζουν τα ακίνητα, όπως επίσης και στους Εβραίους. Σήμερα η περιοχή είναι γεμάτη με μεγάλες λεωφόρους, πολυτελής κατοικίες και επαύλεις διάσημων, υπέροχα ξενοδοχεία, υπηρεσίες και καταστήματα.

Μια βόλτα στους δρόμους του Beverly Hills θα σας ενθουσιάσει !!!!Βέβαια τα σπίτια των διάσημων δεν θα τα δείτε από κοντά, θα δείτε όμως τις τεράστιες περιφράξεις που βρίσκονται γύρω γύρω από τα σπίτια τους για να προφυλάξουν την ιδιωτική τους ζωή.

RODEO DRIVE



Δεν θα σας πω για τις αμέτρητες ευκαιρίες που έχετε για ψώνια σ΄ αυτή την ατελείωτη πόλη, καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους, out let και τεράστια malls, για όλα τα γούστα και βαλάντια .

Όμως ένα πέρασμα από τη Rodeo Drive επιβάλλεται και ας μην ψωνίσετε .



Όλες οι τελευταίες τάσεις της μόδας κυκλοφορούν εδώ και αρκετοί έχουν το προνόμιο να ψωνίζουν ενώ κάποιοι άλλοι σαν εμάς την τύχη να τα θαυμάζουμε !!!! Εδώ είδα τα ομορφότερα κτήρια και βιτρίνες καταστημάτων, τα πιο ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που υπάρχουν, τα πιο όμορφα ρούχα όλων των διάσημων σχεδιαστών και στους δρόμους τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα !!!



Αυτό το φημισμένο άγαλμα δημιουργήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης γλύπτη Robert Graham και είναι το σύμβολο για το Rodeo Drive Walk of Style.




Κάντε μια βραδινή βόλτα που είναι πιο ήσυχα και καθίστε σε κάποιο μπαρ για μια μπίρα ή ένα ποτάκι. Αξίζει τον κόπο!

Αλήθειες! δεν με εντυπωσίασε το L.A. το είχα αλλιώς στο μυαλό μου, λίγο οι ταινίες που μεγαλοποιούν τις καταστάσεις, λίγο αυτό που είχα πλάσει με την φαντασία μου, για μια λαμπερή και χλιδάτη πόλη, που όμως δεν είδα .. δεν ξέρω ίσως να ήταν λίγος ο χρόνος σ αυτήν την μεγάλη πόλη των αστεριών και των αστέρων του HOLLYWOOD! ίσως πάλι φταίει που δεν είδα κανέναν από αυτούς έτσι να πιούμε ένα ποτάκι βρε παιδί μου έστω και σε αντικριστά τραπέζια ..

Μην παραλείψετε με βάση το L.A. να πάτε εκδρομές στην SANTA MONIKA και το SAN DIEGO και φυσικά από την Pacific Coast Highway, μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Σαν Φρανσίσκο. Μια διαδρομή υπέροχη που πρέπει να κάνετε και θα σας πω μυστικά σε άλλο μου post.

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου