ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΝΣΤΑΣΙΑΣ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Μετά από μια πολύωρη πτήση ( Αθήνα - Ρώμη - Μπουένος Αιρες) αποφασίσαμε να μην πάμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση αλλά μια  βόλτα στην αργεντίνικη εξοχή .





Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μια φάρμα της περιοχής και τους γκαουτσο ,τους Αργεντινούς καουμπόηδες ,τα σύμβολα της επανάστασης και των αγώνων της χώρας για την απελευθέρωση από τους Ισπανούς.
Ασχολούνται με την εκτροφή ζώων , βοδιών ,χοίρων και αλόγων στα μεγάλα αργεντίνικα αγροκτήματα ,τις ενστασιας όπως λέγονται.





Η ήμερα μας πέρασε χαλαρά απολαμβάνοντας την ηρεμία της εξοχής, βόλτες με αλόγα για τους πιο τολμηρούς και με κάρο για τους υπόλοιπους στις απέραντες εκτάσεις του αγροκτήματος ,όπου καλλιεργούνται σιτάρι, σόγια , καλαμπόκι και άλλα φυτά .






Μετά το μεσημεριανό μπάρμπεκιου ,με ποικιλία κρεάτων ,τεράστιες μπριζόλες (τσουλετας) ,μορσιγια (λουκάνικο με κιμά), κρεατοπιτάκια  κ.α. και την συνοδεία  αργεντίνικου κρασιού είδαμε το υπέροχο show των γκαουτσο με τα αλόγα ,συγκινηθήκαμε από την αγάπη του ανθρώπου στα άλογα του αλλά και την υπακοή του ζώου στον αφέντη του και απολαύσαμε την
αργεντίνικη μουσική  που έπαιξε με την κιθάρα του ,ο γεράκος γκαουστο με το πλατύγυρο καπέλο.










TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου