ΙΝΔΙΑ - Επίσκεψη σε Ινδουιστικό Ναό

 
Η Ινδία είναι η χώρα του 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η χώρα που το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και του φτωχούς δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Σ΄ αυτή την χώρα το 28%του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και όταν λέμε φτώχια στην Ινδία εννοούμε το πόσες θερμίδες θα πάρει ο φτωχός Ινδός κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και που θα μείνει…..




Η Ινδία είναι η χώρα που το 70% του πληθυσμού ζουν με λιγότερο από δυο δολάρια την ημέρα.
Το 80% του πληθυσμού είναι Ινδουιστές
Το 13,5% Μουσουλμάνοι
Το 1,9% Σιχ
Το 2,3% Χριστιανοί
Υπάρχουν επίσης μικρότερες ομάδας όπως οι τζαινιστές και μια σέχτα των Ινδουιστών που έχουν σαν σύμβολο την σβάστικα.



Η ινδική κοινωνία, χωρίζεται σε κάστες, σε ταξικές ομάδες αν και οι νόμοι του κράτους δεν επιτρέπουν διακρίσεις, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν και να τηρούνται χωρίς να επιδέχονται αλλαγές.

Η προνομιούχα κάστα είναι οι Βραχμάνοι δηλαδή οι ιερείς και οι λόγιοι.
Επίσης οι Ξαντρίγια αποτελεί υψηλή κάστα και αποτελείται από τους άρχοντες, τους βασιλείς, τους πολεμιστές και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Αυτές οι 2 κάστες αποτελούν το κεφάλι και τα χέρια της κοινωνίας στην Ινδία.
Ακολουθούν οι Βαίσγια δηλαδή οι έμποροι και οι βιοτέχνες να αποτελούν τα πόδια και τα γόνατα της κοινωνίας.

Όλοι θα έχετε ακούσει για τους ΝΤΑΛΙΤ, τους ανέγγιχτους, αυτούς που εκτελούν τις βρώμικες δουλείες, δεν επιτρέπετε η είσοδος τους στα μέρη που ζουν οι ανώτερες κάστες, δεν πίνουν και δεν τρώνε στα ίδια μέρη αυτούς, δεν ανήκουν σε ταξική κάστα, μιας και δημιουργήθηκαν από τα περιττώματα του Πουρουσα .






Οι κάστες δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους γιατί έχουν διαφορετικό κύρος, ανεξάρτητα την οικονομική τους επιφάνεια.

Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο σ΄ αυτό και έτσι όλοι αποδέχονται τον κόσμο των καστών αφού κανείς δεν μπορεί να ανέλθει από την μια κάστα στην άλλη στο διάβα της ζωής άλλα πρέπει να ακολουθεί το επάγγελμα του πάτερα του και να παντρεύεται κάποιον από την ίδια κάστα. Μπορεί όμως κάποιος στην επομένη ζωή του, μέσω της μετενσάρκωσης να μεταβεί σ΄ ένα ανώτερο επίπεδο. 




      
Οι φωτογραφίες  είναι από ινδουιστικό ναό στο ΔΕΛΧΙ.


TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου